MORA IZA REŠETAKA Mostarcu pritvor zbog nasilja nad suprugom

Hercegovina.info
Vidi originalni članak

Na prijedlog Županijskog tužiteljstva HNŽ Mostar, rješenjem Općinskog suda u Mostaru, određen je pritvor u trajanju od najdulje jedan mjesec, prema osumnjičenom Almiru Bebaniću, zvanom “Panta” (r. 1991.), nastanjen u mjestu Humi-Lišani, Grad Mostar, zbog postojanja osnovane sumnje da je u stjecaju počinio dva kaznena djela „Nasilje u obitelji“, priopćeno je iz Tužiteljstva HNŽ.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Osumnjičenom Almiru Bebaniću se stavlja na teret da je u duljem vremenskom razdoblju od sredine 2023. godine do lišenja slobode 09.10.2024. godine, u više navrata vrijeđao svoju suprugu B.B. s kojom živi u zajedničkom domaćinstvu u Vrapčićima i u mjestu Humi-Lišani, Grad Mostar, na način da ju je više puta vrijeđao pred malodobnim djetetom, nazivajući je pogrdnim imenima, te fizički udarao u predjelu glave, nogom u predjelu tijela, obarao na pod, vukao za kosu, udarao šamare i to sve pred njihovim zajedničkim malodobnim djetetom, što je osumnjičeni ponovio u nekoliko navrata, uslijed kojih udaraca je oštećena B. B. zadobila tjelesne ozljede u vidu izbijenog zuba i ozljede nosa, te osjetila veliki strah i uznemirenost.

Tužiteljstvo je predložilo sudu da se pritvor osumnjičenom Almiru Bebaniću odredi iz razloga jer naročite okolnosti opravdavaju bojazan da će ponoviti kazneno djelo, a za to kazneno djelo može se izreći kazna zatvora u trajanju od tri godine ili teža kazna, što je Općinski sud u Mostaru prihvatio i ocijenio sasvim utemeljenim i opravdanim, te osumnjičenom odredio mjeru pritvora.

Županijsko tužiteljstvo HNŽ u suradnji sa PU Mostar nastavlja sa poduzimanjem istražnih radnji u ovom predmetu u cilju utvrđivanja svih činjenica i okolnosti pod kojima su počinjena navedena kaznena djela.

Vezani članci