FOTO/VIDEO  Život ih nije mazio, no Stole i Marija su uz djecu i unučad dočekali 50 godina braka

Hercegovina.info
Vidi originalni članak

Stole i Marija Dujmović iz Cima obilježili su 50 godina braka. Kako su naveli na stranicama Framosta to je događaj koji ne doživljavaju svi, a i ne doživljava se često.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Priča bračnog para započela je prije 50 godina na isti datum, odnosno 10. kolovoza kada su se vjenčali u Franjevačkoj crkvi u Mostaru.

Voditelj obreda je iznio nekoliko zanimljivih crtica iz života bračnog para pa je tako istaknuo da je Stole imao tek dva dana kad mu je otac umro i snijeg je bio do pasa, pa je svećenik zbog vremenskih neprilika isti dan vodio sprovod Stolinom ocu, a njega krstio. 

Marija je rodom iz susjednih Ilića, a kao odlična učenica mostarske gimnazije i fakulteta prava, odjednom je napustila studij zbog muškarca s kojim će provesti ostatak života. Kad ju je majka pitala zašto prekida studij i zašto se udaje, mora li se odmah udavati, Marija je odgovorila 'da je Stoli došao vakat da se ženi'. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Stole i Marija imaju dvoje djece Marijanu i Vedrana, dobili su zeta Zorana i nevjestu Ivanu, a živi i zdrav dočekali su četvero unučadi: Denisa, Davida, Karlu i Patrika.

Svoj radni vijek Stole je proveo kao tehnički djelatnik Tehnozavoda, Aluminija i Interinvesta, dok je Marija bila zaposlenica Elektro prometa, no ono po čemu je prepoznatljivija u Cimu i šire su njezine pite koje odmah na spomen mame nepce mnogima.

Unatoč narušenom fizičkom zdravlju u Stole i činjenici da su Mariji umrla sva tri brata, bračni par ne odustaje od životne borbe i posvećenog života na koji su se zavjetovali, sad već davne, 1974. godine.

Vezani članci