VRH KRIMINALNE SKUPINE Jedan od najtraženijih bh. bjegunaca pušten iz pritvora

Hercegovina.info
Vidi originalni članak

Mladen Samardžija jučer je pušten iz pritvora te su mu izrečene mjere zabrane, točnije kućni pritvor, potvrdio je za Nezavisne novine njegov odvjetnik Vedad Kolašinac.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Inače, Samardžiji je pritvor određen u prosincu 2023. godine, nakon što je uhićen na Jahorini u akciji Uprave za organizirani i teški kriminalitet MUP-a Republike Srpske.

Kako su ranije priopćili iz Tužiteljstva BiH, Samardžija je duže vrijeme bio u bijegu, a osumnjičen je u okviru predmeta Tužiteljstva BiH, s dokazima iz SKY i Anom aplikacija.

"Tereti se da je bio u vrhu organizirane kriminalne skupine koja je vršila krijumčarenje većih količina teških droga s područja Južne Amerike i Europske unije na područje Bosne i Hercegovine i susjednih zemalja", navodi se u priopćenju Tužiteljstva BiH iz prosinca 2023. godine.

Kako ističu, u okviru operativne akcije "Tokio", tužiteljstvo i policijske agencije ostvaruju značajnu suradnju sa strukturama EUROPOL-a, a tijekom provođenja akcije zaplijenjena je veća količina novca, oružja i vozila.

Samardžija se nalazio na listi najtraženijih bjegunaca koje traži Europol. Europol je tragao za Samardžijom, a tjeralicu je raspisala Slovenija, čije državljanstvo također posjeduje.

Vezani članci