VREMENA JE SVE MANJE Hercegovački industrijski div ide u likvidaciju

Hercegovina.info
Vidi originalni članak

Zakazana izvanredna sjednica Skupštine Swisslion Industrije alata a.d. Trebinje, koja je trebala biti održana u ponedjeljak, 14. listopada, nije održana zbog nedostatka kvoruma.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Većinski vlasnik Swisslion Group Rodoljub Drašković je otkazao prisustvo Skupštini dioničara.

Swisslion Industrija alata a.d. Trebinje i većinski vlasnik uputili su niz dopisa relevantnim institucijama za rješenje trajnog statusa IAT-a.

Prošlo je 17 godina od kupovine državnog kapitala u IAT-u. Kupac državnog kapitala je izmirio sve svoje obaveze i sačuvao IAT od stečaja, a poslednji u nizu je uplata sedam milijuna KM duga za doprinose, iz vlastitih sredstava većinskog vlasnika, a za dugove  koji se odnose na period prije privatizacije.

Swisslion Group je najavio pokretanje međunarodne arbitraže, s obzirom na to da nema nikakvih odgovora niti reakcija od Vlade Republike Srpske, IRB-a, niti drugih institucija da se spor riješi mirnim putem.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Također, ukoliko se ne dođe do konkretnih rješenja, većinski vlasnik je najavio i pokretanje postupka likvidacije.

Upravni odbor je zbog nerazumijevanja i šutnje organa vlasti, te izostanka podrške Predsjednika RS, Vlade RS, kao i lokalnih struktura vlasti, a u vezi sa brojnim dopisima i urgencijama poslanim od strane rukovodstva SL IAT-a i većinskog vlasnika donio odluku da zajedno sa generalnim direktorom podnesu ostavke na svoje funkcije. Sadašnji generalni direktor je imenovana za V.D. generalnog direktora do izbora novog.

Sljedeća izvanredna skupština je zakazana za 23. 10. 2024. godine.

Vezani članci