VIJEĆE MINISTARA BiH Borjana Krišto pozvala zemlje EU da nam pruže žurnu pomoć

Hercegovina.info
Vidi originalni članak

U tijeku je hitna sjednica Vijeća ministara Bosne i Hercegovine, nakon katastrofalnih posljedica nevremena koje su pogodile dijelove BiH. Predsjedavajuća VM BiH Borjana Krišto izrazila je sućut obiteljima stradalih, uz solidarnost prema svim pogođenim područjima u našoj zemlji, priopćeno je iz VM BiH.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Predsjedavajuća Vijeća ministara BiH Borjana Krišto pozvala je članove Vijeća ministara BiH na pripremu žurne vanredne sjednice vezanu za pomoć žrtvama poplava i sanaciju posljedica.

Vijeće ministara BiH će aktivirati sve dostupne mehanizme, uključujući i EU operativni centar. Pozvala je zemlje EU-a i regije da pruže žurnu pomoć Bosni i Hercegovini.

Prema informacijama koje dolaze od nadležnih tijela sa svih razina vlasti, najgore je pogođena Jablanica, koja je prometno odsječena, uz dijelove Konjica, kao i prostora srednje Bosne, gdje su Kiseljak, Kreševo i Fojnica najviše pogođeni.

Predsjedavajuća Krišto uputila je najdublju sućut obiteljima i rodbini stradalih te je istaknula pomoć Vijeća ministara BiH onima koji su direktno materijalno pogođeni ili na bilo koji način i dalje ugroženi, priopćeno je.

Predsjedavajuća Krišto se također zahvalila premijeru Republike Hrvatske Andreju Plenkoviću i Vladi RH, koji su već jutros ponudili svoju pomoć.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zahvalila se i specijalnom predstavniku Europske unije Luigiju Soreci, koji je također stavio na raspolaganje kapacitete Ureda EU-a u Sarajevu kako bi se krizna situacija čim prije dovela u normalne okvire, kao i drugim institucijama EU-a te međunarodnim prijateljima koji su uputili želju da pomognu, navodi se u priopćenju Vijeća ministara BiH.

Vezani članci