VELIKI POŽAR U GACKU Čovjeku se vatra otela kontroli, a sada su ugrožena naselja i helikopteri su na terenu

Hercegovina.info
Vidi originalni članak

Na području općine Gacko izbio je požar koji ugrožava kuće, a helikopteri Helikopterskog servisa Republike Srpske i Ministarstva unutarnjih poslova Srbije djelovat će za petnaestak minuta, izjavio je Srni direktor Helikopterskog servisa Republike Srpske Boban Kusturić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Helikopter Helikopterskog servisa i helikopter helikopterske jedinice MUP-a Srbije polijeću upravo sada iz Trebinja prema Gacku", rekao je Kusturić.

On je naveo da je, prema prvim informacijama, neki čovjek palio nešto pored kuće i da mu se vatra otela kontroli.

Prema njegovim riječima, vatra gori na području između sela Fojnica, Nadinići i Srđevići, pored puta Gacko-Nevesinje.

"Mi smo već za 15 minuta na požarištu i počinjemo s gašenjem požara u koordinaciji s Civilnom zaštitom. Dat ćemo sve od sebe da ne dopustimo da bude ugrožena ijedna kuća ili ljudski život", rekao je Kusturić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Da su na nepristupačnom terenu na području općine Gacko izbili požari koje bi uskoro trebali početi gasiti helikopteri Helikopterskog servisa Republike Srpske i helikopterske jedinice MUP-a Srbije, potvrdio je Srni i vršitelj dužnosti direktora Republičke uprave Civilne zaštite Boris Trninić.

On je rekao da gori nisko raslinje i da se teritorijalna vatrogasno-spasilačka jedinica općine Gacko ne može sama izboriti s požarom, zbog čega je zatražena pomoć Civilne zaštite Republike Srpske.

"Mi smo podigli timove koji će formirati bazene s vodom, a helikopteri Helikopterskog servisa Republike Srpske i helikopterske jedinice MUP-a Srbije, će za pola sata, sat krenuti gasiti požar", naveo je Trninić.

Vezani članci