UKC TUZLA Konačno potpisan ugovor za nabavku linearnog akceleratora, nabavlja ga tvrtka iz Mostara

Hercegovina.info
Vidi originalni članak

Vršitelj dužnosti direktora Univerzitetskog kliničkog centra (UKC) Tuzla, prof. dr. Šekib Umihanić, potpisao je danas ugovor s predstavnikom mostarske firme Inel-Med d.o.o. za nabavku linearnog akceleratora, CT simulatora, sustava za planiranje u radioterapiji i fantoma.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Podsjećamo, linearni akcelerator je uređaj koji se koristi za zračenje pacijenata oboljelih od malignih bolesti. Pacijenti s dijagnozom karcinoma od veljače prošle godine ne mogu obavljati zračenje u UKC-u Tuzla, jer su tada uređaji zapečaćeni i nisu u funkciji. Potpisivanjem ovog ugovora, UKC Tuzla dobiva priliku da ponovno uspostavi kapacitete za pružanje usluga radioterapije onkološkim pacijentima.

U proteklom razdoblju, odlukom Vlade i Ministarstva zdravstva TK formirana je mješovita komisija za nabavku s 11 članova i jednim konzultantom. Izrađena je tenderska dokumentacija i objavljena javna nabavka, nakon čega je Inel-Med izabran kao ponuđač. Nakon što su ispunjeni svi zakonski uvjeti, bit će potpisan ugovor za nabavku koja je bila predmetom javne nabave. Rok za instalaciju opreme je 180 dana, a u tom periodu stara oprema će biti demontirana, obavit će se nadogradnja nove opreme i edukacija fizičara i radioterapeuta, rekao je Umihanić.

Dodao je kako trenutno 140 onkoloških pacijenata čeka na radioterapiju te da je situacija s listom čekanja lošija nego što je bila u travnju i svibnju ove godine.

Marko Tadić, predsjednik uprave društva Inel-Med d.o.o. Mostar, rekao je danas da će ugovor biti ispunjen prema raspisanom natječaju.

"Dat ćemo sve od sebe, u kontaktu smo s dobavljačem Elekta, i trudimo se da oprema bude instalirana što je prije moguće", rekao je Tadić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na pitanje završava li se ovim ugovorom proces nabave, Tadić je rekao da postoji mogućnost podnošenja tužbe Sudu Bosne i Hercegovine, no da to ne bi trebalo ometati realizaciju ugovora.

Posljednja žalba na natječaj, treća po redu, nije upućena Uredu za žalbe BiH, već ju je Komisija UKC-a Tuzla odbacila kao neurednu - zaključio je Umihanić.

Vezani članci