UHIĆEN MUŠKARAC Ucjenjivao žene da će objaviti njihov eksplicitni sadržaj ukoliko mu ne daju novac

Hercegovina.info
Vidi originalni članak

Policijski službenici Federalne uprave policije, pod nadzorom Županijskog tužiteljstva ŽS, poduzeli su mjere i radnje iz svoje nadležnosti s ciljem dokumentiranja izvršenja kaznenog djela „Ucjena“ iz članka 296. KZ-a Federacije BiH. Bosne i Hercegovine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U sklopu navedenih aktivnosti, slobode je lišena jedna osoba iz Sarajeva inicijala A.Č. (1989.), kojeg se sumnjiči da je u proteklom razdoblju, s ciljem pribavljanja protupravne imovinske koristi, ucjenjivao više žena prijetnjom da će objaviti njihove privatne fotografije, te od njih zahtijevao isplatu određenog novčanog iznosa.

Postupajući po naredbi Općinskog suda u Sarajevu, policijski službenici Federalne uprave policije izvršili su pretres kuće i pratećih objekata navedene osobe, pri čemu su pronađeni predmeti koji su traženi po naredbi navedenog suda.

Nad osobom lišenom slobode izvršena je kriminalistička obrada u službenim prostorijama Federalne uprave policije, te će protiv istog biti podneseno Izvješće o počinjenom kaznenom djelu.

Vezani članci