UBOJSTVO POD VELOM TAJNE Sipa uhitila policijskog načelnika i oca djevojke pokojnog Dženana Memića

Hercegovina.info
Vidi originalni članak

Pripadnici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) od jutros obavljaju pretrese na dvije lokacije u Sarajevske županije u zbog ometanja istrage u slučaju "Dženan Memić".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Avaz saznaje da su pripadnici SIPA-e, po nalogu Tužiteljstva BiH uhitili dvije osobe zbog zloupotrebe položaja i ometanja istrage. Prema neslužbenim informacijama "Avaza", uhićen je Hasan Dupovac, bivši načelnika MUP-a SŽ za prometne istrage.

Dupovac je bio šef odsjeka za prometne istrage u vrijeme kada je Dženan Memić ubijen, ali i osoba koja je uzela izjavu od Alise Mutap, bivše djevojke Dženana Memića, u nazočnosti njezinih roditelja.

Neslužbeno je Avazu iz izvora bliskih istrazi rečeno da je uhićen i Zijo Mutap, otac Alise Mutap. Alisa Mutap je bivša djevojka Dženana Memića, koja je bila s njim u noći kada je u Velikoj aleji na Ilidži zadobio smrtonosne ozlijede. U tijeku je pretres njegove kuće u sarajevskom naselju Otes.

U razgovoru za Klix.ba, Dženanov otac Muriz Memić kazao je da je upoznat o jutrošnjim pretresima i da vjeruje kako su uhićeni Zijo Mutap, otac Alise Mutap koja je kobne večeri bila sa Dženanom, i Hasan Dupovac, tadašnji šef Odsjeka MUP-a KS za prometne istrage.

"Zna se o čemu se ovdje radi, da ovo ipak jeste ubojstvo i ovo pokazuje da se uistinu radi o ubojstvu, valjalo je ovo dočekati nakon pet godina", kazao je Muriz Memić.

Nada se da će jutrošnja uhićenja dati rezultate i u ishodu istrage o smrti njegovog sina.

"Tužiteljstvo je prikupilo sve, imali smo dosta sastanaka s Gordanom Tadić i postupajućim tužiteljem, oni imaju sve podatake, i evo došao je i taj dan, da krene to", naveo je Memić.

On dodaje kako se nakon pet godina istraga konačno pomakla s mrtve točke.

Vezani članci