U utorak Dan žalosti u Republici Srpskoj, Vlada FBiH će održati telefonsku sjednicu

Hercegovina.info
Vidi originalni članak

Vlada Republike Srpske proglašava utorak 8. 10. 2024. godine Danom žalosti, u Republici Srpskoj, povodom stradanja stanovništva, na području Federacije Bosne i Hercegovine, uzrokovanog poplavama i klizištima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Na dan 8. 10. 2024. godine u Republici Srpskoj će se na institucijama Republike Srpske istaknuti zastave na pola koplja, otkazati kulturne manifestacije i prilagoditi sportske manifestacije datom trenutku”, naveli su.

Bitno je istaknuti da Vlada Federacije BiH još uvijek nije proglasila Dan žalosti. Iz federalne Vlade je priopćeno da je upućena inicijativa Vijeću ministara BiH da donese odluku o proglašenju dana žalosti na teritoriji cijele države zbog gubitaka ljudskih života uzrokovanih poplavama i klizištima na području FBiH.

Vijeće ministara Bosne i Hercegovine na izvanrednoj sjednici nije proglasilo Dan žalosti zbog poplava i klizišta u Hercegovini i središnjoj Bosni u kojima je život izgubila najmanje 21 osoba. Prema informacijama Klixa, Dan žalosti nije proglašen zbog toga što za ovaj prijedlog nisu glasali ministri iz entiteta Republika Srpska.

Kako je Raportu potvrđeno, Vlada FBiH će održati telefonsku sjednicu i proglasiti dan žalosti za sutra.

Vezani članci