TUŽITELJSTVO BiH Predložen pritvor za direktora Ministarstva financija zbog prijetnji dužnosnicima

Hercegovina.info
Vidi originalni članak

Tužiteljstvo Bosne i Hercegovine predložilo je pritvor za Vladimira Stanimirovića (38), direktora Centralne harmonizacijske jedinice Ministarstva financija i trezora BiH, kojeg su u srijedu navečer uhitili pripadnici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Podsjetimo, kako su Nezavisne novine u četvrtak objavile, on je osumnjičen da je prijetio ministru sigurnosti BiH Nenadu Nešiću i poslaniku u Parlamentarnoj skupštini BiH Sanji Vulić.

"Pritvor je predložen zbog sumnje da je osumnjičeni počinio krivično djelo ugrožavanje sigurnosti", priopćeno je iz Tužiteljstva BiH. Sanja Vulić ranije je odbacila svaku mogućnost da Stanimirović ima veze s njima upućenim prijetnjama.

"Neko sa kim provodim najviše vremena, neko sa kim sam odrasla, ne može mi prijetiti niti me ugrožavati. Vladimir Stanimirović je posljednja osoba na svijetu koja bi tako nešto pomislila, a kamoli učinila," izjavila je Vulić.

U izjavi za Srnu, Vulić je istaknula kako vjeruje kako su iza ovih optužbi ljudi koji već dvije godine pokušavaju narušiti njegovu poziciju, prijavljujući ga sigurnosnim agencijama bez ikakve osnove.

Vezani članci