SVI NEGIRALI KRIVNJU Dvojica zatvorskih čuvara iz Mostara ostaju u pritvoru, jedan pušten na slobodu

Hercegovina.info
Vidi originalni članak

Službenici Kazneno-popravnog zavoda (KPZ) Mostar Goran Belović (44), Dalibor Tomas (27) i Esmer Crnomerović (29) koji su uhićeni u jučerašnjoj akciji pripadnika Federalne uprave policije (FUP) pod nazivom „Kavez 2“ danas su ispitani u Tužiteljstvu Hercegovačko-neretvanske županije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Oni se sumnjiče za kaznena djela zlouporaba položaja ili ovlasti i neovlaštena proizvodnju i stavljanje u promet opojnih droga, što su kako piše Avaz, negirali na ispitivanju.

Nakon ispitivanja, za Belovića i Tomasa je naređeno dodatno zadržavanje za daljnjih 24 sata radi odluke o prijedlogu za određivanje pritvora, dok je Crnomerović pušten na slobodu.

Podsjetimo, iz FUP-a su jučer naveli da su u sklopu akcije, a na osnovu naredbe Općinskog suda u Mostaru, izvršeni pretresi pokretne i nepokretne imovine osumnjičenih osoba, kojom prilikom je pronađena određena količina materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu, vatreno oružje, telefonski aparati i kartice, kao drugi dokazi koji se mogu dovesti u vezu s izvršenjem navedenih kaznenih djela.

Za uhićene su naveli kako se sumnjiče da su u prethodnom razdoblju zlorabeći svoj službeni položaj u prostorije KPZ Mostar, određenim osobama unosili različite predmete, te stavljali u promet opojnu drogu.

Vezani članci