SUKOB UMIROVLJENIKA PRED VLADOM 'Ti primaš koliko hoćeš, a ja gladujem, nemoj me gledati'

Hercegovina.info
Vidi originalni članak

Nakon održanog sastanka u zgradi Vlade FBiH, izbio je sukob između nekoliko predstavnika umirovljenika koji su, očito, nezadovoljni neispunjavanjem uvjeta. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tijekom verbalnog sukoba, netko od prisutnih je istaknuo da je potreban dijalog te da se na taj način razgovor ne može voditi. 

Tražili su "vraćanje starog sustava" i promjenu "prosjačkih mirovina". Kritike su bile upućene Redži Mehiću, predsjedniku Saveza udruženja umirovljenika FBiH.  

Podsjetimo, na današnjem sastanku predstavnika umirovljenika i Vlade FBiH rečeno je da će zahtjeve biti teško ispuniti. 

Tako će biti formirana radna skupina za Zakon o MIO/PIO, koji, prema mišljenju umirovljenika, treba izmjene, piše Klix.ba

Što se tiče jednokratne pomoći, ona bi za ovu godinu trebala biti planirana rebalansom proračuna, dok bi trebao biti osiguran iznos od milijun KM za lječilišno liječenje. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Izvanrednog usklađivanja mirovina, kako je rekao resorni ministar Adnan Delić, za sada neće biti jer za to ne postoji zakonsko uporište. 

"Boli te briga. Povuci se... Nemoj me gledati, meni je došlo 5 do 12. Ti primaš koliko hoćeš, a ja gladujem. Nemoj me gledati", ponavljao je umirovljenik koji je došao na prosvjed ispred Vlade FBiH, piše Radiosarajevo.ba

Više je zahtjeva umirovljenika. Između ostalog, traže izmjene i dopune Zakona o MIO/PIO FBiH za redovno i izvanredno usklađivanje mirovina. 

Izvanrednim usklađivanjem bi se njihove mirovine povećale za sedam posto i primjenjivale bi se od 7. listopada.

Vezani članci