SUD ODBIO UBLAŽITI ZABRANE Sutkinja Lejla Fazlagić Pašić ostaje pod strogim mjerama, ponovno nije predala sve dokumente

Hercegovina.info
Vidi originalni članak

Županijski sud u Sarajevu odbio je ublažiti mjere optuženoj sutkinji Lejli Fazlagić Pašić koja je jučer negirala optužnicu, potvrđeno je za Avaz.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ona je bila u bijegu osam godina, ali je tjeralica za njom povučena nakon što je dala jamstvo da će se odazvati na ročište.

Jučer je u sudnici, nakon što je negirala krivnju, zatražila da joj sud ublaži mjere zabrane kako bi mogla napuštati ŽS, ali je taj zahtjev odbijen, prenosi Avaz.

Fazlagić je morala predati putovnicu sudu, ali nije predala osobnu iskaznicu Hrvatske.

U optužnici koju je Tužiteljstvo Županije Sarajevo podiglo protiv nje početkom 2018. godine stoji da je nezakonito preknjiženo 19 nekretnina, vrijednih gotovo osam milijuna KM. U tome su joj, kako tvrdi Tužiteljstvo, pomagali određeni suci, odvjetnici, bilježnici, sudski i općinski službenici te drugi.

Tužiteljstvo tvrdi da se radilo o organiziranoj kriminalnoj skupini pod vodstvom Alije Delimustafića, bivšeg ministra unutarnjih poslova Republike BiH. Optužnica protiv Fazlagić je izdvojena iz predmeta "Delimustafić", a suđenje bivšem ministru je, nakon više odgoda, počelo u travnju 2024. godine. Fazlagić Pašić je osam godina bila nedostupna bh. pravosuđu.

Vezani članci