FOTO  Stroge kazne nisu odvratile mostarsku SDA od nelegalnog postavljanja izbornih plakata

P. Marić/Hercegovina.info
Vidi originalni članak

Bez obzira na višestruka upozorenja o zabrani postavljanja predizbornih plakata na mjesta koja za to nisu predviđena, neke stranke u Mostaru to ipak rade, bez obzira na zapriječene visoke kazne.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Čitatelj portala Hercegovina.info šalje nekoliko fotografija kandidata SDA, odnosno Koalicije za Mostar postavljenih na stubove dalekovoda i javne rasvjete.

Postavljanje plakata na za to nepredviđena mjesta smatra se devastacijom javnih prostora i površina slično kao i ispisivanje grafita i natpisa, te prljanje javnih površina rasipanjem, bacanjem ili uništavanjem promotivnog materijala.

Naročito se ističu stroge zakonske zabrane plakatiranja na stubovima javne rasvjete i kontaktnoj mreži, stajalištima javnog prijevoza, te zabrana postavljanja reklamnih panoa i lijepljenja plakata na stablima, parkovskoj opremi i objektima.

Kada je Mostar u pitanju, uklanjanje ovih nelegalno postavljenih plakata i pisanje kazni u nadležnosti je Odjela za komunalne i inspekcijske poslove grada.

Ukoliko inspekcija na terenu utvrdi da su plakati postavljeni nelegalno, svi evidentirani prekršaji biti će sankcionirani na zakonom predviđeni način, odnosno izdavanjem rješenja o otklanjanju utvrđenih nepravilnosti, kao i prekršajnih naloga. U ovisnosti od vrste prekršaja i materijalnog propisa kojim je isti definiran, propisane kazne kreću se do 6.000,00 KM za pravne osobe, do 1.000,00 KM za odgovornu osobu u pravnom subjektu, te do 700,00 KM za fizičku osobu. Pored toga, za nepostupanje po rješenju inspektora Zakonom su predviđene novčane kazne u iznosu do 20.000,00KM za pravni subjekt, odnosno do 2.000,00KM za odgovornu osobu.

Vezani članci