STIŽE FEDERALNI USKOK Poznato kada bi i na temelju čega mogli biti imenovani suci i tužitelji

Hercegovina.info
Vidi originalni članak

Prvi tužitelji i suci koji će biti uposleni u posebnim odjelima Federalnog tužiteljstva i Vrhovnog suda Federacije, tzv. federalnom USKOK-u, mogli bi biti imenovani već na sjednici u rujnu, kazao je za Faktor predsjedsnik Viskog sudskog i tužiteljskog vijeća (VSTV) Halil Lagumdžija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • "O tome još raspravljamo, ali je moguće da imenujemo jedan manji broj sudaca i tužitelja", kazao je prvi čovjek VSTV-a.

  • On se osvrnuo i na smještaj posebnih odjela ističući da je hotel Walter u sarajevskom naselju Nedžarići rješenje "prema kom se ide dugoročno" te kako je ova lokacija "na dugom štapu".
  •  

"Imali smo prije desetak dana radnu grupu, bio je i veleposlanik SAD-a Michael Murphy gdje je odlučeno da se nađe privremeno rješenje. Oko tog izuzetog hotela ima dosta problema i njihovo rješavanje će možda trajati godinama. Sada se ide na iznajmljivanje nekih prostorija i Federalna vlada će ponuditi dvije opcije "pa će se vidjeti koja je prihvatljivija".

VSTV je 22. prosinca prošle godine objavio natječaj za izbor posebnog zamjenika glavnog federalnog tužitelja, zatim deset sudaca u Vrhovnom sudu FBiH, te devet tužitelja u Federalnom tužiteljstvu.

Natječajnom procedurom je za sve naglašeno da je potrebno da imaju iskustvo u radu na predmetima organiziranog kriminala i korupcije, odnosno složenim kaznenim predmetima.

Vezani članci