FOTO  STABLO NASRED SVIJETA U Mostaru započeo festival dječje knjige

Hercegovina.info
Vidi originalni članak

Treći festival dječje knjige "Stablo nasred svijeta" u organizaciji Narodne knjižnice HNŽ Mostar započeo je danas na platou ispred HD herceg Stjepana Kosače.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

''Predivno je vidjeti sva ova sretna dječja lica danas ovdje'', kazala je tijekom otvaranja ravnateljica knjižnice Julija Pavlović.

Istaknula je kako je ovaj festival najznačajniji kulturni projekt knjižnice namijenjen djeci i umjetnicima ove županije i šire.

''Spektaklom pisane riječi želimo ukazati na važnost dječje književnosti te populazirati knjigu i čitanje'', poručila je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ovo je najveći i najznačajniji projekt namijenjen djeci i umjetnicima za djecu i održavat će se tri dana, na otvorenom prostoru ispred HD herceg Stjepana Kosače, prostorijama Knjižnice, školama, fakultetima, vrtićima HNŽ i ostalim kulturnim i obrazovnim institucijama.

Kako bi na najlakši način najmlađim približili čitanje i svijet knjige Narodna knjižnica će ovim festivalom nastojati povezati književnost s različitim oblicima umjetnosti.

Festival će obilježit i niz bogatih sadržaja: različitih kreativnih i edukativnih radionica, manifestacija, promocija i predstava te druženja s književnicima koje će pomoći i omogućiti našim malim i velikim korisnicima da kroz kvalitetne sadržaje stječu potrebna znanja, vještine i sposobnosti.

Vezani članci