VIDEO  Specijalna postrojba britanske vojske stigla u BiH obučavati vojnike, a sada pomažu u Donjoj Jablanici

R. Juričić/Hercegovina.info
Vidi originalni članak

Specijalna postrojba britanske vojske (SAS), točnije pet pripadnika iste, koja se trenutno nalazi u Bosni i Hercegovini radi obuke domaćih vojnika, uključila se u akcije spašavanja i pomoći nakon nedavnih poplava koje su pogodile regiju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U razgovoru s reporterima portala Hercegovina.info, major Kelk je istaknuo važnost njihove misije. 

"Ovdje smo kao tim stručnjaka za potrage i spašavanje koji dolaze iz policijskih i vatrogasnih odjela iz cijelog ujedinjenog kraljevstva. U BiH održavaju treninge već dva tjedna. Kad smo čuli za poplave u regiji, odmah smo se prebacili s obučavanja na podršku bh. službama za potrage i spašavanje u evakuaciji žrtava i ljudi koji su pod rizikom od poplava", rekao je Kelk.

 

Kako nam je kazao major Kelk, idući tjedan dolaze još trojica britanskih vojnika.

Ova međunarodna suradnja naglašava važnost zajedničkog djelovanja u kriznim situacijama, a britanski vojnici svojim prisustvom daju dodatnu snagu i podršku lokalnim snagama. U trenucima kada su zajednice najugroženije, svaki oblik pomoći može značiti razliku između života i smrti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ovaj primjer solidarnosti i profesionalizma pokazuje kako zajednički rad može pridonijeti bržem i učinkovitijem rješavanju kriznih situacija, a britanska vojska ostaje predana svojoj misiji pomoći onima kojima je najpotrebnije.

Vezani članci