SLUŽBENI POSJET Ursula von der Leyen u Donjoj Jablanici

Hercegovina.info
Vidi originalni članak

Predsjednica Europske komisije Ursula von der Leyen danas će doputovati u dvodnevni posjet Bosni i Hercegovini, tijekom kojega će posjetiti područja pogođena razornim poplavama početkom listopada.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Po dolasku u Sarajevo, gdje će je na aerodromu dočekati ministar vanjskih poslova BiH Elmedin Konaković, Von der Leyen će u popodnevnim satima posjetiti Donju Jablanicu kako bi izrazila solidarnost sa zajednicama pogođenim nedavnim katastrofalnim poplavama i klizištima. 

U nastavku službenog posjeta, Von der Leyen će sutra u Sarajevu održati sastanke s članovima Predsjedništva BiH i predsjedavajućom Vijeća ministara BiH Borjanom Krišto.

Predsjednica Europske komisije dolazi u Bosnu i Hercegovinu u okviru četverodnevne posjete Zapadnom Balkanu, gdje će se sastati s liderima Albanije, Sjeverne Makedonije, Bosne i Hercegovine, Srbije, Kosova i Crne Gore.

"Ovo će biti prilika da se razgovara o napretku partnera sa Zapadnog Balkana na putu ka EU, kao i o Planu rasta EU od 6 milijardi eura", priopćeno je iz Delegacije EU u BiH.

Vezani članci