SLUČAJ VRABAC Okončan dokazni postupak protiv zaposlenika Tužiteljstva BiH

Hercegovina.info
Vidi originalni članak

Ulaganjem materijalnih dokaza Optužbe i Obrane okončan je dokazni postupak protiv Mustafe Vrapca, nekadašnjeg zaposlenika Državnog tužiteljstva koji se tereti za krivotvorenje službene isprave i primanje nagrade ili drugog oblika koristi za trgovinu utjecajem, te je početak iznošenja završnih riječi planiran za kraj srpnja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tužiteljica Bojana Jolović uložila je set od oko 60 dokaza, među kojima su ugovor o radu na neodređeno vrijeme, rješenje o prestanku radnog odnosa za optuženog, akti Ministarstva unutarnjih poslova Županije Sarajevo (MUP KS), naredbe Suda BiH o privremenom oduzimanju predmeta i pretresima, piše Detektor.

Kao dokaz je uložen i novac oduzet od optuženog, odnosno 174 novčanice u apoenima od po 50 maraka i 113 novčanica u apoenima od po 100 maraka, a koji je operativni novac MUP-a Republike Srpske. U dokazni materijal je uložena i crna futrola sa značkom Tužiteljstva i dvije iskaznice.

Među dokazima je i snimka videonadzora iz prostorija Državnog tužiteljstva od 27. prosinca 2022. godine.

“Jedini je Mustafa Vrabac bio u toj prostoriji i jedini je mogao ostvariti pozive u tom vremenskom periodu”, rekla je tužiteljica Jolović, pojasnivši da je optuženi tad kontaktirao svjedoka Antu Antunovića, što se poklapa s dokazom Tužiteljstva.

Predočen je i snimak videonadzora koji je po naredbi Suda BiH izuzet iz hotela “Swissotel”, na kojem se vidi kako optuženi Vrabac nosi kovertu u kojoj se nalazi označeni novac.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Obrana nije prigovorila na materijalne dokaze Tužiteljstva.

Vrabac se tereti da je u vremenskom razdoblju od 7. veljače 2019. do 11. srpnja 2022. u službenim prostorijama Tužiteljstva BiH, u svojstvu rukovoditelja Odsjeka za opće poslove, krivotvorio službenu legitimaciju Tužiteljstva koja služi kao dokaz da je osoba koja je ima ovlašteno službeno lice ove institucije.

Prema optužnici, Vrabac je od prosinca 2022. do 9. siječnja 2023. godine, svjestan svojih protupravnih radnji, s ciljem pribavljanja imovinske koristi, u više navrata zahtijevao, a potom i zaprimio nagradu za sebe, kako bi korištenjem svog pretpostavljenog utjecajnog položaja posredovao da službena osoba u Tužiteljstvu ne izvrši službenu radnju.

Obrana je uložila materijalne dokaze o osobnim prilikama optuženog.

Iznošenje završnih riječi Tužiteljstva zakazano je za 26. srpanj.

Vezani članci