SIPA TRAŽI POMOĆ GRAĐANA Pozivaju na suradnju u istrazi protiv Ibre Berila, prijavite bez kaznene odgovornosti

Hercegovina.info
Vidi originalni članak

Državna agencija za istrage i zaštitu (SIPA) pozvala je građane da bez kaznene odgovornosti prijave saznanja o imovini koja je u stvarnom vlasništvu uhićenog načelnika Trnova Ibre Berile i s njim povezanih osoba, a koja se ne vodi na njima već na trećim osobama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naime, SIPA je u nastavku postupanja u predmetu kodnog naziva "Incitat", za potrebe Županijskog tužiteljstva Kantona Sarajevo izdala objavu s ciljem prikupljanja informacija od građana o Berilovoj imovini i s njim povezanim osobama: Saima Berilo, Mirzet Berilo, Merim Berilo i Arnela Berilo.

"Pozivamo sve građane na čije ime je upisana imovina koja je predmet objave, a koja je u stvarnom vlasništvu navedenih lica, da takvu imovinu prijave Državnoj agenciji za istrage i zaštitu, najkasnije do 23. kolovoza 2024. godine, kako bi izbjegli eventualno kazneno gonjenje", navode iz SIPA.

Također, pozivaju građane koji raspolažu informacijama o imovini koja je predmet objave da te informacije dostave Državnoj agenciji za istrage i zaštitu.

"To mogu učiniti neposredno u prostorijama Agencije ili putem e-mail adrese: sipa@sipa.gov.ba, odnosno anonimno putem besplatnog telefonskog broja „Krimolovci“ pozivom na telefonski broj: 080 020 505 ili putem obrasca elektronske prijave kaznenog djela, koja je dostupna na linku [SIPA Kontakt](http://www.sipa.gov.ba/sr/kontakt)", navode iz SIPA.

Vezani članci