SIP se oglasio o odgađanju izbora

Hercegovina.info
Vidi originalni članak

Središnje izborno povjerenstvo oglasilo se poslijepodne priopćenjem, a sve u vezi informacija o eventualnoj odgodi lokalnih izbora.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Zbog novonastale situacije, dva dana prije održavanja Lokalnih izbora u BiH, Središnje izborno povjerenstvo BiH je u stalnom zasjedanju. Danas u 13.00 sati je održan prvi dio 75. sjednice i ona će se održavati po potrebi u nastavcima.

U cilju donošenja potrebnih odluka vezanih za izborni proces Središnje izborno povjerenstvo BiH je usvojilo više zaključaka prema kojima se od svih općinskih/gradskih izbornih povjerenstava traži dostavljanje kompletne informacije o situaciji na terenu u smislu sigurnosti izbornog materijala, pristupačnosti biračkim mjestima, stanju putne komunikacije i slično, a što može utjecati na normalno odvijanje izbornog procesa. 

Rok za dostavu informacija je sutra do 11 sati, nakon čega će se steći uvjeti da Središnje izborno povjerenstvo BiH donese potrebne odluke o eventualnom odlaganju izbora sukladno članku 14.2 Izbornog zakona BiH.

Središnje izborno povjerenstvo BiH će se obratiti i Vijeću ministara BiH, entitetskim i županijskim vladama i svim nadležnim upravama civilne zaštite da žurno informiraju Središnje izborno povjerenstvo BiH o svim odlukama koje donesu u svezi situacije s poplavama i klizištima, ali da Središnjem izbornom povjerenstvu BiH dostave i sve druge informacije s kojima raspolažu a koje su relevantne za organizaciju izbora.

Središnje izborno povjerenstvo BiH će putem priopćenja i objava na društvenim mrežama redovito obavještavati javnost o svim aktivnostima i odlukama koje bude donosilo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pozivamo sve u Bosni i Hercegovini, posebice medije, da ne objavljuju neprovjerene informacije u svezi s izbornim procesom u Bosni i Hercegovini i na taj način spriječe širenje dezinformacija. Sve osnovne informacije o Lokalnim izborima u BiH, SIP BiH je objavio i na današnjoj press konferenciji i u priopćenju za javnost koje je dostupno na linku https://www.izbori.ba/?Lang=4&CategoryID=138&Id=5397", stoji u priopćenju SIP-a.

Vezani članci