PROSLAVA DANA UMIROVLJENIKA Ministar najavio očekivani rebalans proračuna i isplatu jednokratne pomoći

Hercegovina.info
Vidi originalni članak

Federalni ministar rada i socijalne politike Adnan Delić tijekom proslave Dana umirovljenika ZDK najavio očekivani rebalans budžeta u Vladi Federacije Bosne i Hercegovine, te naglasio da su u Ministarstvu i Zavodu MIO sve pripreme završene za isplatu jednokratne pomoći umirovljenicima, obećane tijekom ranijih sastanaka ove godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U svom obraćanju ministar Delić izrazio je zahvalnost umirovljenicima za njihov značajan doprinos razvoju društva i izgradnji temelja za buduće generacije. Istaknuo je opredijeljenost Ministarstva da bude na raspolaganju umirovljenicima u svim svojim kapacitetima.

Naglasio je važnost prepoznavanja i cijenjenja rada svih onih koji su zadužili ovu zemlju, podsjetivši na bremenitost ranije izgovorenih riječi predsjednika udruženja umirovljenika ZDK Mustafe Trakića da ćemo svi jednog dana postati umirovljenici.

Predsjednik Udruženja istaknuo je danas i da se određeni broj udruženja umirovljenika iz Zeničko-dobojskog kantona odlučio odreći obilježavanja današnjega dana, a sredstva koja bi bila namijenjena za ovu proslavu uplaćena su kao pomoć stanovništvu pogođenom poplavama u Federaciji Bosne i Hercegovine.

Više od 450.000 umirovljenika korisnika Federalnog zavoda MIO u iduća bi dva mjeseca trebalo dobiti jednokratnu novčanu pomoć. Visina jednokratne pomoći kretat će se od 100 do 200 KM. Tako bi umirovljenici koji primaju mirovinu u visini do 1000 KM trebali dobiti 200 KM, dok bi oni s mirovinom iznad 1000 KM trebali dobiti 100 KM jednokratne pomoći.

Isplati jednokratne novčane pomoći prethodi usvajanje rebalansa proračuna Federacije BiH za ovu godinu.

Vezani članci