PRIKLJUČITE SE Akcija uklanjanja otpada na potezu od Konjica do Mostara

Hercegovina.info
Vidi originalni članak

Ministarstvo trgovine, turizma i zaštite okoliša Hercegovačko-neretvanske županije (HNŽ) uputilo je poziv zainteresiranim volonterima s područja BiH da se u subotu i nedjelju, 19. i 20. listopada priključe velikoj koordiniranoj akciji čišćenja vodotoka i jezera na području pogođenom poplavama, na potezu od Konjica do Mostara, kako bi se uklonile tone otpada koje plutaju. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Okupljanje volontera je ispred Lučke kapetanije Ostrožac u 9 sati, a za tehničku i operativnu podršku volonterima pobrinut će se organizatori akcije. 

Volonterska akcija uklanjanja otpada, koji je nastao kao posljedica razornih poplava koje su pogodile područje Jablanice i Konjica, održava se u koordinaciji s nadležnim službama civilne zaštite i uz podršku Turističke zajednice HNŽ-a.

Cilj je prije svega pomoći poplavljenim područjima, ukloniti otpad s obala Jablaničkog i Grabovičkog jezera i ne dopustiti da rijeke i jezera ostanu velike vodene deponije.  Kako je izvijestilo županijsko Ministarstvo trgovine, turizma i zaštite okoliša, za dalje informacije volonteri trebaju pratiti službene mrežne stranice Općina Jablanica, Visit Jablanica, Visit Konjic i Visit Drežnica. 

Vezani članci