PRETRAŽENO JEZERO Pronađeno i zadnje tijelo nestale osobe iz Buturović Polja

Hercegovina.info
Vidi originalni članak

Pripadnici spasilačkih službi pronašli su i posljednje tijelo za kojim se tragalo u Buturović Polju na području općine Konjic.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kako je za N1 potvrdio načelnik Općine Konjic pronađeno je tijelo Ahmeta Hakete 1962. godište.

Njegov nestanak prijavljen je 4. listopada. Nestao je u Jablaničkom jezeru. Od tada, svakodnevno ekipe pretražuju jezero, a potragu su otežavali brojni nanosi materijala od kuća, drveće, automobila i dr.

Ovim pronalaskom okončane su potražne aktivnosti na terenu, dok se nastavlja s raščišćavanjem prostora i otklanjanjem nastalih šteta. Konačna brojka smrtno stradalih žitelja Konjica i Jablanice popela se na 24, od čega je petero poginulih s prostora Konjica, a 19 iz Jablanice.

Navodi se i da je izvršeno čišćenje korita rijeke Seončice radnim strojevima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Gradski stožer civilne zaštite grada Konjica konstantno rukovodi akcijama zaštite i spašavanja ljudi i materijalnih dobara na područjima koje je pogodila prirodna nesreća i provodi aktivnosti zbrinjavanja ugroženog stanovništva. Angažirani su svi raspoloživi resursi u akcijama zaštite i spašavanja.

Spasilački timovi su tijekom dana nastavili rad na raščišćavanju ruševina u Donjoj Jablanici. Vrši se raščišćavanje putnih komunikacija i objekata na području pogođenom poplavama.

Magistralne ceste M-17, M-17-5 i M-16-2 održava Direkcija cesta FBiH sa svojim projektantskim i izvođačkim firmama.

Vrši se i dostava hrane i lijekova stanovnicima na području općine.

I dalje se nastavljaju aktivnosti na sanaciji poplavom pogođenih područja općina Fojnica, Kreševo i Kiseljak.

Vezani članci