FOTO  Pred branom u Grabovici i dalje su tone smeća, ekipe na terenu rade na uklanjanju i normalizaciji

P. Marić/Hercegovina.info
Vidi originalni članak

Ekipa portala Hercegovina.info i danas je bila u Jablanici gdje smo zabilježili stanje 11 dana nakon razornih poplava i klizišta koje su pogodile ovu regiju. Iako se voda povukla, posljedice koje su iza sebe ostavile još su vidljive na svakom koraku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jedan od najvećih problema koji je postao evidentan nakon poplava jest ogromno smeće koje se akumuliralo na brani u Grabovici. Otpad koji je plutao niz rijeku Neretvu, stvorio je ozbiljne prepreke i za okoliš i za lokalnu infrastrukturu.

Srećom, timovi na terenu već su aktivno uključeni u proces uklanjanja otpada, te se na brani vide mašine i radnici kako neprekidno rade na rješavanju ovog problema.

U urbanim dijelovima na području Hercegovine, rijeka Neretva konačno poprima normalniju boju. Nakon što je danima nosila smeđu boju zbog nanosa blata i mulja, sada se polako vraća svojoj prirodnoj, bistroj nijansi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iako je pred lokalnim vlastima i stanovništvom još puno posla u sanaciji šteta, ovaj napredak daje nadu da će se život uskoro normalizirati.

Vezani članci