POZNATA LOKACIJA Evo gdje će se u Mostaru otvoriti druga LIDL-ova poslovnica

Z. Kolobara/Hercegovina.info
Vidi originalni članak

Nakon što je njemački gigant LIDL najavio svoj ulazak u Bosnu i Hercegovinu, brzinom munje su počela nagađanja o potencijalnim lokacijama u svim gradovima i općinama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nedugo nakon toga, saznalo se za glavno logističko središte u Lepenici kraj Kiseljaka, a prva lokacija u Mostaru pozicionirana je u naselju Centar 2 na području bivšeg Žitoprometa i popularnih silosa.

LIDL ima standardizirane norme kada su u pitanju njihovi supermarketi pa će tako i svaki u Bosni i Hercegovini izgledati poput onih koje je većina nas ranije gledala u Hrvatskoj, Srbiji i Europskoj uniji. Ni u Mostaru, naravno, ne odustaju od velikih površina trgovine, ali i velike površine parkinga uz trgovinu.

Ono što se dugo špekuliralo je druga lokacija LIDL-a u Mostaru. Iako je on najavljen i od strane gradonačelnika Kordića, ali i drugih službenika mnogi su mislili kako će se barem zasad izgraditi samo jedna poslovnica.

Hercegovina.info ekskluzivno saznaje da će druga poslovnica LIDL-a u Mostaru biti na području bivše Fabrike duhana. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Upravo je Fabrika duhana ovih dana punila medijske stupce zbog trakavice oko isplate obećanih zaostataka bivšim radnicima.

Riječ je o tvornici s dugom tradicijom prerade duhana, punom parom radila je i u ratnim danima. Prije rata zapošljavala je oko 400 radnika, poslije oko 130 radnika da bi 2007. godine proizvodnja bila ugašena.

Na sreću i zadovoljstvo bivših radnika, Fabrika duhana Mostar je nakon 15 godina prodana za više od 5 milijuna širokobriješkom biznismenu, no prije toga se u vezi kupnje kao investitor dovodio anonimni Saudijac koji je na kraju odustao od kupnje.

Fabrika duhana je 2022. godine prodana širokobriješkoj tvrtki Mikra-Matić za pet milijuna i 10 tisuća maraka.

Vezani članci