FOTO  Pogledajte na temelju kakvog inspekcijskog nalaza policija može uhititi prosvjednike Miljkovića i Kozica

Z. Kolobara/Hercegovina.info
Vidi originalni članak

Stanovnici naselja Miljkovići i Kozice organizirali su prosvjed protiv izgradnje solarnih panela iznad svojih naselja, izražavajući zabrinutost zbog mogućih negativnih utjecaja na okoliš i kvalitetu života. Unatoč njihovom protivljenju, investitor Franjo Takač ne namjerava odustati od svog projekta te je već doveo tešku mehanizaciju na teren.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Trenutno se bageri koriste za izgradnju tzv. privremenog puta, koji je i jedini put prema gradilištu, kojeg nema u prostornom planu i koji se povezuje s priključkom magistralne ceste Mostar – Čitluk, što je izazvalo dodatne napetosti među mještanima. Na teren je izašao i urbanističko-građevinski inspektor Adis Gološ, no njegov inspekcijski nalaz izazvao je negodovanje lokalnog stanovništva. 

Situacija se dodatno zakomplicirala dolaskom policijskih službenika na lokalitet gdje se gradi put za solarne panele. Policajci su izjavili da im inspekcijski nalaz pruža dovoljno osnove za legitimiranje prosvjednika, a po potrebi i za njihovo uhićenje ukoliko budu ometali izvođača radova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Da bi došli na mjesto radova, kamioni i bageri moraju svakodnevno kršiti prometna pravila i preko pune linije se priključivati na cestu. Od JP Ceste još uvijek čekamo odgovor ima li investitor sve dozvole za priključak s ove ceste. 

Početkom idućeg tjedna očekuje se dolazak i federalnog inspektora iz Sarajeva.

Stanovnici i dalje pozivaju na obustavu radova i hitnu intervenciju vlasti kako bi se spriječila daljnja devastacija njihovog okruženja.

Portal hercegovina.info daje 100 maraka čitatelju koji uspije od početka do kraja razaznati što piše u nalazu županijskog inspektora. Nije aprilili. 

Nagradu će dobiti onaj tko prvi uspije dešifrirati rukopis.

Vezani članci