OLUJNO NERVIJEME U HERCEGOVINI “Padala je krupa, nastao je kolaps”

Hercegovina.info
Vidi originalni članak

Pojedine dijelove Bosne i Hercegovine danas je u poslijepodnevnim satima pogodilo jako olujno nevrijeme praćeno velikom količinom kiše, jakim vjetrom i tučom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kako su rekli građani, padala je krupa i led koji je izgledao poput snijega. Nevrijeme je lomilo grane, cvijeće i plodove voća.

Naime, kako javljaju čitatelji N1 jako nevrijeme pogodilo je Nevesinje.

“Padala je krupa, nastao je kolaps”, rekao je jedan od građana, piše N1.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Inače, u srijedu se očekuje sunčano vrijeme uz umjeren razvoj oblaka tijekom dana. Poslijepodne se očekuju lokalni pljuskovi, koji mogu biti praćeni grmljavinom. Vjetar će biti slab, u Hercegovini jugozapadni, a u ostatku zemlje veći dio dana sjeverni i sjeveroistočni. Jutarnja temperatura zraka bit će od 16 do 22, na jugu do 26, a dnevna od 30 do 36 stupnjeva.

U četvrtak, sunčano uz umjeren razvoj oblaka tijekom dana. Poslijepodne se očekuju lokalni pljuskovi i grmljavina. Vjetar slab do umjeren, u Hercegovini južni i jugoistočni, a u ostalim područjima sjeverni i sjeverozapadni. Jutarnja temperatura zraka od 16 do 22, na jugu do 25, a dnevna od 28 do 34 stupnja.

U petak, pretežno oblačno vrijeme s pljuskovima i grmljavinom. Vjetar slab, u Hercegovini jugozapadni, a u ostatku zemlje sjeverni i sjeverozapadni. Jutarnja temperatura zraka od 16 do 22, na jugu do 24, a dnevna od 24 do 30 stupnjeva.

U subotu, u Bosni umjereno do pretežno oblačno vrijeme, uz djelomično razvedravanje tijekom dana. U Hercegovini sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. Vjetar u Hercegovini jugozapadni, a u ostalim područjima sjeverozapadni. Jutarnja temperatura zraka od 14 do 20, na jugu do 23, a dnevna od 24 do 30 stupnjeva.

Vezani članci