NOVI VIJEĆNIK U KLUPAMA Dr. Karlović naslijedio stranačkog kolegu Vlatka Marinovića

Z. Kolobara/Hercegovina.info
Vidi originalni članak

Na početku 45. sjednice Gradskog vijeća Grada Mostara, održane danas, dr. Zoran Karlović, liječnik iz Sveučilišne kliničke bolnice (SKB) Mostar, položio je zakletvu i time postao novi vijećnik u Gradskom vijeću.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dr. Karlović je naslijedio svog stranačkog kolegu Vlatka Marinovića, koji je napustio vijeće zbog preuzimanja nove funkcije u Nadzornom odboru Elektroprijenosa BiH.

"Ja, Zoran Karlović, obvezujem se da ću povjerenu dužnost vijećnika obavljati savjesno i odgovornost, da ću se pridržavati ustava i zakona, kao i Statuta i drugih akata ovog Vijeća. Da ću se zalagati za zaštitu i unaprjeđenje ljudskih prava i sloboda, jednakopravnost naroda i građana, daljnji razvoj demokracije u najboljem interesu svih stanovnika Grada Mostara te da ću predano obavljati povjerene zadatke u cilju razvoja i napretka Grada Mostara, HNŽ, FBiH te Bosne i Hercegovine u cijelosti", stoji u zakletvi koju je izrekao pred ostalim vijećnicima.

Upravo se Karlović, specijalist anestezije, reanimacije i intenzivnog liječenja u Sveučilišnoj kliničkoj bolnici (SKB) Mostar, našao se u središtu rasprava nakon što je iznio kritike na respiratore nabavljene putem firme "Srebrena malina". Karlović, koji je također voditelj Respiracijskog centra u SKB Mostar, ranije je više puta isticao kako ti uređaji nisu prikladni za jedinice intenzivnog liječenja jer su namijenjeni za transport pacijenata, a ne za ozbiljne medicinske potrebe u liječenju COVID-19.

Vezani članci