NEKOLIKO TISUĆA KM Osuđena čistačica koja je ukrala novac pacijentici nakon prometne nesreće

Hercegovina.info
Vidi originalni članak

Općinski sud u Bosanskoj Krupi nepravomoćno je osudio Elviru Čolić (33) iz Bosanske Krupe na uvjetnu kaznu zatvora od šest mjeseci uz rok kušnje od godinu dana, jer je iskoristila nemoć i teško zdravstveno stanje osobe iz kojem je otuđila novac i time počinila kazneno djelo teška krađa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon provedene istrage, Tužiteljstvo Unsko-sanske županije podiglo je optužnicu kojom se Čolić tereti da je navedeno kazneno djelo počinila dana 28. studenog 2023. godine, nakon što je na Hitnu medicinsku pomoć Doma zdravlja dovezena osoba povrijeđena u prometnoj nesreći u Bosanskoj Krupi.

Nakon ukazane prve pomoći ozlijeđenoj, Čolić je, kao higijeničarka u ovoj ustanovi, po nalogu medicinske sestre podigla garderobu ozlijeđene i iz džepova njenih hlača i novčanika koji su se nalazili unutra uzela preko 7.000 maraka.

Cijeneći sve okolnosti slučaja, kao i činjenicu da je optuženik nadoknadio štetu oštećenoj, sud je ocijenio da se izrečenom kaznom, odnosno uvjetnom kaznom, može postići svrha kažnjavanja u vidu opće i specijalne prevencije.

Vezani članci