NAČELNIK OSTAJE IZA REŠETAKA Pobijedio je na izborima, ali mu je i produžen pritvor

Hercegovina.info
Vidi originalni članak

Županijski sud u Sarajevu donio je rješenje u predmetu koji se u ovom sudu vodi protiv Ibre Berila, Nađe Milišić i Adisa Mulaosmanovića, pri čemu su odbijeni svi prigovori obrane.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Obrana se žalila na produženje pritvora Berilu i dvoje osumnjičenih suradnika, međutim sud je to odbacio, što znači da njih troje ostaju u pritvoru, javlja Klix.

Županijski sud je početkom listopada donio odluku o produženju pritvora Berilu, Milišić i Mulaosmanoviću na još dva mjeseca zbog opasnosti da bi boravkom na slobodi mogli utjecati na svjedoke, prikriti dokaze ili ponoviti kazneno djelo.

Oni su, inače, uhićeni početkom kolovoza, u akciji "Incitat" zbog sumnje na korupciju i pranje novca prilikom gradnje na Bjelašnici. Osim navedenih troje osumnjičenih, pod istragom je i Edina Džigal, kojoj su ranije izrečene mjere zabrane. U okviru ove akcije su pretresene prostorije Općine Trnovo i tvrtke LOK-PIL d.o.o. Sarajevo i još nekoliko lokacija na Bjelašnici. SIPA je privremeno obustavila određene transakcije, povezane s kaznenim djelom, a blokirani su i računi određenih osoba.

Berilo je inače SDA-ov načelnik Trnova, koji je ovogodišnje lokalne izbore "uvjerljivo" dobio, usprkos tome što ih je dočekao iza rešetaka.

Vezani članci