MINISTAR O VOJSCI SRBIJE U BiH 'Netko ih je morao pozvati, a radi se o kadetima vojne akademije'

Hercegovina.info
Vidi originalni članak

Ministar obrane BiH Zukan Helez pojasnio je situaciju s ulaskom vojnika Vojske Srbije u Bosnu i Hercegovinu, točnije Prijedor i Bratunac.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Helez je odmah na početku rekao kako Ministarstvo obrane BiH nije pozvalo, ni odobrilo ulazak vojnika Vojske Srbije u BiH, prenosi Klix.

"Nismo ih mi pozvali, Ministarstvo obrane BiH nema nikakve veze s ovim i ovo nije u planu vojne bilateralne suradnje između BiH i Srbije", kazao je Helez.

Potom je dodao da, prema njegovim saznanjima, u pitanju nisu "pravi" vojnici, nego kadeti Vojne akademije iz Srbije.

"Međutim, nisu mogli ući da ih netko nije pozvao, netko ih je morao pozvati iz BiH, a radi se o kadetima, nije to vojska, to se podvodi pod obrazovanje i to je nečija druga nadležnost", dodao je Helez.

"Može doći s njima i oficir, ali to je profesor. Sve dok ne završi i ne dobije čin kadet nije vojnik. Prema našim informacijama, mislim da je Ministarstvo rada i boračko-invalidske zaštite RS-a našlo neku zakonsku osnovu da ih pozovu kao učenike, a onda da to prikažu kao vojsku", zaključio je Helez.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Podsjetimo, jutros je Vojska Srbije defilirala kroz Prijedor u sklopu obilježavanja Bitke na Kozari. Ovaj događaj organiziran je pod pokroviteljstvom Vlade RS.

Vezani članci