LAŽNI BROJEVI IZ MOSTARA ZOVU I ŽEPČE Anketare zanima koga podržavaju birači u općini u kojoj se HDZ opasno 'ljulja'

N. Bačić/Hercegovina.info
Vidi originalni članak

Nakon što je Hercegovina.info jučer objavio kako nepoznate osobe, predstavljajući se kao studenti koji provode predizbornu anketu pozivaju Mostarce i pitaju za koga će glasati, na redakcijski mail javio nam se veći broj ljudi iz Žepča.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Čitatelji iz Žepča priložili su nam dokaze kako su dobili pozive sa istih brojeva telefona, sa istim pitanjima:

Ispitanike su tražili da im daju svoje godine, te da kažu za koju stranku i načelničkog kandidata će glasati.

Broj pozivatelja je kao i u slučaju Mostara jedan od sljedećih: 036 397 561, 036 397 562, 036 397 563, 036 397 564,  036 397 565 i 036 397 566.

Zanimljivo da nijednog od ovih brojeva nema izlistanih u imeniku HT Mostar. Jučer smo objavili kako caller ID prepoznaje jedan od brojeva kao HDZ BiH Ortiješ. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nemoguće je nazvati ove brojeve, te kao odgovor dolazi da se birao 'nepostojeći' pretplatnički broj. 

Sve osobe koje su pozvane su punoljetne, na biračkim spiskovima za općinu Žepče, te hrvatske nacionalnosti, te se postavlja pitanje kako su pozivatelji sve to znali i otkud im brojevi.

Zašto baš pozivaju Žepče?

U Žepču su se dogodile tektonske političke promjene u posljednjih godinu dana, te ta općina više nije bastion HDZ-a u kojem može biti siguran u poziciju načelnika i vlast u vijeću.

Mandat opasno visi HDZ-ovom Mati Zovki koji je već godinama na funkciji načelnika, dok su šanse da HDZ BiH ponovi rezultat izbora 2020. na kojima su dobili 14 mandata u Općinskom vijeću koje broji 25 vijećnika ravne nuli zbog pojave oporbe u vidu stranke HDS.

U prošloj godini HDZ BiH u Zeničko-dobojskoj županiji napustilo je najprije 14 članova na razini županije, a zatim i 64 utjecajna člana iz Žepča. Među njima je i sadašnji protukandidat Zovki za poziciju načelnika.

Kandidati koji će Zovki pokušati ugroziti fotelju u koju je prvi put sjeo davne 1995. su Suvad Hadžić iz SDA, te Andrej Kajić iz HDS.

Vezani članci