KANDIDATI MOSTARSKE TROJKE Gradsku listu predvodi zamjenik direktora BHANSA-e, Naša stranka nezadovoljna pozicijama

N. Bačić/Hercegovina.info
Vidi originalni članak

Nakon što su sve koalicije predale liste kandidata za predstojeće Lokalne izbore koji će se održati u Mostaru, jedina su nepoznanica bila imena kandidata Trojke koju čine SDP, NiP i Naša stranka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Gradsku listu trebao je predvoditi dr. Adi Behmen iz SDP-a, no on je u posljednjem trenutku odustao od kandidature.

Portal Hercegovina.info doznaje kako će na upražnjeno mjesto doći Sanjin Hadžiomerović, v. d. zamjenika direktora Agencije za pružanje usluga u zračnoj plovidbi Bosne i Hercegovine (BHANSA), rukovoditelj Sektora za podršku.

Ostali kandidati na gradskoj listi su aktualna SDP-ova vijećnica Emina Ćorić, Elmir Šator, Dino Peco, Denisa Dizdarević, Melida Hasanagić, Goran Kosanić, Denis Bobar, Adonisa Đuliman.

Listu za biračko područje Stari grad predvodi aktualni SDP-ov gradski vijećnik Sanel Žuljević, a uz njega su Adisa Šator, Sanid Merzić, Ahmed Spahić, Medisa Crnomerović, Nezirić Arnela, Saša Miličević, Senad Đeldum, Aldijana Trbonja-Tule
i Eli Ćišić.

Na listi za područje Sjever nalaze se Sanel Ćorić koji je predvodi, Fika Nazdraić, Senad Brekalo, Denis Pajić, Lamija Habibija, Nasuf Šarotić i Aiša Mujala.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na jugozapadu listu predvodi Nedim Ajanić, na drugom mjestu je Mirjana Laganin, zatim Ozrenka Matković, Amar Đuliman, Mia Ćorić, Ivor Perić, te Sabina Čadra.

Što se jugoistoka tiče listu predvodi Mustafa Golić, a na jugozapadu Nedim Ajanić. Maja Burić nosi listu na području Zapad.

Kako doznaje Hercegovina.info imena predstavnika Naše stranke čekala su se do nedjelje, a Irdin Bajrović iz ove stranke optužio je SDP da ih je ponizio, budući da nema nijednog nositelja liste iz ove stranke.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Bajrović je na društvenoj mreži facebook objavio oštar status u kojem optužuje SDP da je već dogovorio vlast u Mostaru sa SDA i HDZ-om:

"Poniženje koje je Naša stranka u Mostaru od Nermina Nikšića doživjela je sramotna!
Nije trebalo dugo da prođe da se političke karte otvore. U preraspodjeli moći unutar Trojke SDP je u slučaju Mostara pokazao bahatost i aroganciju kakva se rijetko viđa.
Ponude SDP-a kada su mjesta na zajedničkim listama za Gradsko vijeće u pitanju prema Našoj stranci  ne samo da su bile  bezobrazne i ponižavajuće već se iza tih ponuda krije namjera da se Naša stranka sama isključi ili čak da nestane u Mostaru iz  razloga što im ne treba uteg sutra pri formiranju vlasti sa SDA i HDZ što je već dogovoreno na prethodnim sastancima između Izetbegovića i Nikšića ako je vjerovati medijima koji su  pisali o tajnim sastancima lidera ove dvije stranke u posljednje vrijeme.

Potpuni je nonsens činjenica da je predsjednik SDP-a osobno sudjelovao u slaganju listi za Mostar, te je on osobno određivao tko je dobar i tko nije, a to je išlo do mjere da se čak spominjalo ko je kada napisao neki Facebook status ili tekst u kojem se dotični gospodin negativno spominjao.
Naša stranka je prihvatila sramotnu ponudu u kojoj neće imati ni jednog nositelja samo iz razloga da ne ruši Trojku što opravdavam iako to ne skida odgovornost rukovodstva Naše stranke zbog manje brige za Mostar, jer prema pozicijama koje smo dobili ni jedan naš kandidat nema teoretske šanse da uđe u Gradsko vijeće.
Mi smo inače naučili u Mostaru da je Sarajevu Mostar ko Muji Japan. 
Ovog puta nisam prihvatio niti potpisao kandidaturu iz razloga što ne dozvoljavam da lažna opozicija (SDP) postavlja stvari bez konzultacija i poštivanja koalicijskih partnera jer to onda nije više partnerski odnos. 
Ne zaboravimo da je Naša stranka na zadnjim lokalnim izborima svojim glasovima pored svog kandidata ubacila dodatno i vijećnika iz SDP-a a zbog pohlepe pojedinaca i neokomunističkog gledanja na život ne treba se tome nadati, jer bez glasova Naše stranke u Mostaru Trojka će biti na gubitku. 
SDP Mostar se pokazao po tko zna koji put da je jedna zaostala komunistička stranka koja je cijelo vrijeme u službi da održava stanje koje proizvodi SDA i HDZ, drži kao fol opoziciju na okupu dok se nekolicina pojedinaca uhljebljavaju i sređuju svoje privatne interese. Nije zato ni slučajno što ih u Mostaru napuštaju najpopularniji članovi i funckioneri", stoji u statusu Irdina Bajrovića.

Vezani članci