JEDNA OD NAJVEĆIH TRAGEDIJA U POVIJESTI BiH Raste broj poginulih u poplavama, mogao bi biti dvoznamenkast

Hercegovina.info
Vidi originalni članak

Iz Federalne uprave policije (FUP) portal raport saznaje da imaju informaciju o deset smrtno stradalih u katastrofalnim poplavama koje su pogodile Bosnu i Hercegovinu. Zbog dramatične situacije i velike površine poplavljenih područja, strahuje se da bi broj žrtava mogao biti i veći.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Helikopter FUP-a leti na relacijama Jablanica - Mostar i Jablanica - Sarajevo, a osim spašavanja ozlijeđenog djeteta, bilo je nekoliko drugih intervencija na prijevozu ozlijeđenih do najbližih bolnica. Informacije se još provjeravaju, jer su komunikacije otežane, kako cestovne, tako i telefonske.

Načelnik Zajedničkog stožera Oružanih snaga BiH, general-major Gojko Knežević, izjavio je da će pripadnici Oružanih snaga BiH biti angažirani na područjima Jablanice i Konjica čim dobiju odobrenje Predsjedništva BiH. Dodao je da je zatvorena cesta između Jablanice i Konjica te da su dobili zahtjev za angažiranje inženjerskih resursa kako bi pomogli.

Ekipe na terenu

"Ekipe su već na terenu i rade izviđanja kako bi se utvrdilo koja inženjerska oprema je potrebna. Također, zatražen je i helikopter za medicinsku evakuaciju jedne unesrećene osobe", rekao je general Knežević, prenosi BHRT. Naglasio je da je pokrenuta procedura prema Predsjedništvu BiH za odobrenje angažmana, nakon čega će inženjerske mašine i helikopteri biti stavljeni u službu, ovisno o vremenskim uvjetima.

Pomoć iz Republike Srpske

Mašinski tim Republičke uprave civilne zaštite Republike Srpske također će biti upućen prema Jablanici kako bi pomogao u saniranju posljedica bujičnih poplava, izjavio je direktor ove uprave, Boris Trninić. Naglasio je da su kolege iz Federalne uprave civilne zaštite zatražile pomoć na temelju postojećeg sporazuma, a tijekom dana očekuje se preciznija procjena situacije. Na teren će biti poslana tri stroja - ULT, bager i kamion, sa četiri člana ekipe.

Vezani članci