IPAK SE PREDOMISLIO Rade Merdžan (50) iz Čapljine priznao da je pretukao 19-godišnjeg Matea Mišića

Hercegovina.info
Vidi originalni članak

Nakon što je protiv njega potvrđena optužnica Tužiteljstva Hercegovačko-neretvanske županije, Čapljinac Rade Merdžan (50) u petak je u Općinskom sudu u Čapljini priznao krivicu za kazneno djelo teška tjelesna ozljeda.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Izricanje sankcije zakazano je za 4. srpnja.

Oštetio vozilo

Merdžan je optužen da je 9. travnja ove godine u mjestu Tasovčići kod Čapljine pretukao 19-godišnjeg Matea Mišića nakon lakše prometne nesreće. Mišić, koji je vozio Passat, loše je procijenio da može izvršiti pretjecanje automobila Jetta kojim je upravljao Merdžan te je u trenutku povratka u svoju traku oštetio njegovo vozilo, a nakon čega se velikom brzinom udaljio s mjesta nezgode, piše Avaz

"Optuženi je svojim osobnim motornim vozilom marke VW tip Jetta sustigao i zaustavio vozilo marke VW tip Passat kojim je upravljao oštećeni M. M., pa se obratio oštećenom govoreći mu „izlazi iz auta, izlazi iz auta, zašto si me udario svojim vozilom i pobjegao s lica mjesta“, da bi ga nakon toga fizički napao", navedeno je u optužnici.

Teške ozljede

Potom je Merdžan udario Mišića više puta u predjelu glave ručnom baterijom marke MEG-LITE, crne boje, dužine 44 centimetra. Tom prilikom Mišić je zadobio teške tjelesne ozljede u vidu prijeloma lijeve koštane očne šupljine i prijelom gornjo-čeljusne koštane šupljine obostrano", navedeno je u optužnici.

Nakon ovog događaja, koji je u čapljinskoj Policijskoj upravi okarakteriziran kao narušavanje javnog reda i mira, tek je naknadno Merdžan priveden, a u Čapljini su održani prosvjedi.

Vezani članci