INSPEKCIJA FBiH Otkiveno 67 neprijavljenih radnika, zapečaćeno 12 objekata

Hercegovina.info
Vidi originalni članak

Inspektori Porezne uprave Federacije BiH u petak su proveli 158 inspekcijskih nadzora tijekom kojih je otkriveno 67 neprijavljenih radnika.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iz ove porezne institucije priopćeno je da su inspekcijskim nadzorima bili obuhvaćeni porezni obveznici koji obavljaju djelatnosti ugostiteljstva, pekarstva, trgovine i ostale uslužne djelatnosti.

"Inspekcijski nadzori izvršeni su s ciljem provjere zakonitosti poslovanja poreznih obveznika. U provedenim kontrolama otkriveno je 67 neprijavljenih radnika, 6 objekata koji su obavljali djelatnost bez odobrenja za rad nadležnog organa, 7 poreznih obveznika koji nisu imali instaliran fiskalni uređaj i 74 porezna obveznika koji nisu evidentirali promet putem fiskalnog uređaja. Zbog utvrđenih nepravilnosti: angažiranja neprijavljenih radnika, rada bez odobrenja, neevidentiranja prometa putem fiskalnog uređaja i nepostojanja instaliranog fiskalnog uređaja, zapečaćeno je 12 objekata te je izdano 110 prekršajnih naloga s ukupno izrečenim novčanim kaznama u iznosu od 276.850 KM. Porezna uprava Federacije BiH nastavit će i u narednim danima kontrolu zakonitosti poslovanja poreznih obveznika i suzbijanja sive ekonomije, stoga se pozivaju porezni obveznici kod kojih su utvrđene nepravilnosti da usklade svoje poslovanje i poštuju zakone kako se ne bi izlagali sankcijama i nepotrebnim troškovima", naveli su iz Porezne uprave FBiH.

Vezani članci