HGSS ČITLUK - MEĐUGORJE Više uspješnih akcija spašavanja na Brdu ukazanja u Međugorju

Hercegovina.info
Vidi originalni članak

Danas je HGSS Čitluk Međugorje uspješno završio akciju spašavanja na Brdu ukazanja. Poziv za pomoć primljen je nakon što je ženska osoba iz BiH zadobila ozljede glave i noge na drugoj postaji Brda. Tim HGSS-a brzo je stigao na mjesto nesreće, pružio prvu pomoć te organizirao transport unesrećene do podnožja brda, nakon čega je upućena u Hitnu pomoć.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Također, jučer su spašavatelji HGSS-a intervenirali dva puta na istom brdu. Prva intervencija započela je nakon što su zaprimili poziv od Hitne pomoći Čitluk o ozlijeđenoj ženskoj osobi iz Perua, koja je pretrpjela ozljedu noge te imala probleme s dijabetesom. Nakon pregleda, unesrećenoj je pružena stabilizacija i imobilizacija te je transportirana nosilima u podnožje i predana timu Hitne pomoći.

Tijekom transporta prve osobe, HGSS je dobio poziv o drugom unesrećenom – muškarcu iz Hrvatske koji se nalazio na drugoj strani Brda ukazanja, iscrpljen i dehidriran. Spašavatelji su mu pružili rehidraciju, nakon čega su mu pomogli da sigurno stigne do podnožja brda.

Svi spašavatelji pokazali su profesionalnost i brzinu u reakciji, a zahvaljujući njihovom angažmanu, unesrećeni su uspješno zbrinuti i predani medicinskim službama.

Vezani članci