FEDERALNA UPRAVA CIVILNE ZAŠTITE Naređena hitna evakuacija stanovništva iz ugroženih područja

Hercegovina.info
Vidi originalni članak

Naređena je evakuacija stanovništva iz ugroženih područja Jablanice i Konjica zbog mogućih novih poplava, klizišta i odrona.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zapovijed je u utorak navečer na 3. izvanrednoj sjednici izdao Federalni stožer civilne zaštite, tvrdi portal Jabuka.tv.

Razlog evakuacije je narančasto upozorenje Federalnog hidrometeorološkog zavoda za jaču kišu koja se u srijedu, 9. listopada, očekuju na zapadu, sjeveru i istoku Hercegovine te na jugozapadu i dijelu središnje Bosne.

Upozorenje se odnosi na razdoblje 9. listopada od 1:00 sat do 11:00. sati.

Uz jaču kišu prognozira se između 30 i 60 litara padalina po metru četvornom. Upozorenje se daje zbog trenutne situacije na poplavljenim područjima. Moguća je pojava bujičnih potoka i klizišta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U nastavku pročitajte cijelu zapovijed Federalnog stožera civilne zaštite:

Naređuje se Županijskom stožeru civilne zaštite Hercegovačko-neretvanske županije, Općinskom stožeru civilne zaštite Jablanica i Gradskom stožeru civilne zaštite Konjic da izvrše evakuaciju i zbrinjavanje stanovništva s ugroženih područja Općine Jablanica i Grada Konjica.

Naređuje se stožerima iz točke 1. ove Naredbe da osiguraju privremeni smještaj za evakuirane stanovnike.

Naređuje se Crvenom križu Federacije BiH da za evakuirane stanovnike osiguraju vodu, hranu, lijekove i higijenske potrepštine.

Za provođenje ove naredbe zadužuju se zapovjednici iz točke 1. i tajnik Crvenog križa iz točke 3. ove Naredbe.

Zadužuju se zapovjednici iz točke 1. i tajnik Crvenog križa iz točke 3. ove Naredbe da u roku od 3 dana od dana stupanja na snagu ove Naredbe dostave izvještaj Federalnom stožeru civilne zaštite. Rok za realizaciju ove Naredbe je odmah. Ova naredba stupa na snagu danom donošenja.

Vezani članci