VIDEO  Društvenim mrežama se širi snimka psa iz Busovače kojeg vozač prevozi na krovu automobila

Hercegovina.info
Vidi originalni članak

Na društvenim mrežama u BiH pojavio se snimak kako se pas vozi na krovu automobila u pokretu. Ovaj neobični i zasad nerazjašnjeni slučaj izazvao je brojne reakcije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Facebook stranica Busovacki.ba objavila je snimak s automobilom u pokretu bh. registarskih tablica, na kojem se vidi pas koji stoji na krovu automobila u pokretu, bez ikakve zaštite.

Komentari ispod objave su brojni, a mnogi građani/ke su zgroženi postupkom.

"Jadne životinje", "Treba platiti debelu kaznu", samo su neki od komentara.

Napominjanja radi, Zakon o dobrobiti životinja jasno definira ophođenje prema životinjama, posebno kućnim ljubimcima, u kojima se između ostalog regulira i transport životinja u glavi VI. član 18. Zakona o zaštiti i dobrobiti životinja u BiH.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U ovom zakonu stoji da "životinje prevožene cestovnim , željezničkim ili zračnim putem moraju imati odgovarajući prostor, ovisno o vrsti, osiguranu ventilaciju, zaštitu od nepovoljnih vremenskih uvjeta, te dovoljne količine vode i hrane". Također, neophodno je zaštititi ih od ozljeda i ekstremnih vremenskih uvjeta.

I bez zakonskih regulativa, ovakvo postupanje prema životinjama nije humano. Ovakvo ponašanje ne ugrožava samo psa, već i sve sudionike u prometu zbog moguće nesreće, udesa ili pada životinje s vozila.

Vezani članci