DO KRAJA SRPNJA OVAKO Ušli smo u dugotrajno razdoblje toplinskog vala, sutra ponovno 40 stupnjeva

Hercegovina.info
Vidi originalni članak

Ušli smo u dugotrajno razdoblje toplinskog vala, bez određenog dana kojeg bi mogli okarakterizirati kao vrhunac. Vrlo vruće i sparno - opis vremena do kraja druge dekade srpnja, a moguće i dulje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ovo potvrđuje Hercegovina Meteo, međutim, dok se kod nas očekuje vrelo ljeto, veliki dio Europe sljedećih će dana imati velike probleme zbog jakih oluja, vrlo krupne tuče, ali i tornada, upravo zbog sudara sutropske zračne mase, koja se nalazi nad našim područjem i vlažne, svježe oceanske sa sjevera i sjeverozapada.

„Sljedećih dana nastavlja dominirati toplinski val uz temperature do 40°C, na jugu i jugozapadu Hercegovine i malo više. Takvo stanje bi moglo potrajati najmanje 7 do 10 dana, a moguće i više“, objavljeno je na stranici Hercegovina Meteo.

U Republici Srpskoj i Federaciji BiH (FBiH) sutra će biti pretežno sunčano, uz najvišu temperaturu zraka do 40 stupnjeva Celzijusa.

Krajem dana moguć je razvoj oblaka na zapadu i jugoistoku, koji će ponegdje donijeti kišu i lokalne pljuskove s grmljavinom, a na zapadu su moguće i lokalne nepogode, uz jače pljuskove i pojavu grada.

Tijekom noći u mnogim se predjelima očekuje tropska noć.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jutarnja temperatura zraka bit će od 18 do 24, u višim predjelima od 15, a najviša dnevna od 35 do 40, u višim krajevima od 29 stupnjeva Celzijusa.

„Vjetar će u Hercegovini i zapadnim područjima biti slab do umjeren jugozapadni, a u ostalim krajevima promjenljivog smjera“, priopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

Temperatura zraka izmjerena u 14 sati: Bjelašnica 20, Han Pijesak i Čemerno 29, Kalinovik i Kneževo 30, Sokolac 31, Gacko i Neum 32, Mrkonjić Grad, Novi Grad, Šipovo, Bihać, Livno i Sanski Most 33, Prijedor, Srbac, Banja Luka, Bileća i Drvar 34, Zvornik, Trebinje, Foča, Bugojno, Gradačac, Sarajevo, Široki Brijeg i Tuzla 35, Doboj i Rudo 36, Bijeljina i Višegrad 37, te Mostar 40 stupnjeva Celzijusa.

Vezani članci