CIVILNA ZAŠTITE HNŽ S područja Konjica do sada evakuirano 411 osoba, u Jablanici nastavak potrage za stradalima

Hercegovina.info
Vidi originalni članak

Službe nadležne za cestovni promet i dalje rade na području Drežnice, gdje su cestovni pravci pročišćeni osim na dijelu ceste prema Divoj Grabovici, priopćeno je iz Operativnog centra Civilne zaštite Hercegovačko neretvanske županije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Navode kako je opskrba električnom energijom i telefonskim vezama uredna dok voda i dalje nije za konzumaciju.

Grad Konjic

Potraga za nestalim osobama u poplavama i odronima nastavljena je i danas na području Buturović Polja i ostalih mjesta u slivu rijeke Neretvice.

Sva teška mehanizacija trenutačno je usmjerena na čišćenje lokalnih cesta. Probijaju nanose na cestama, a istodobno traju popravci na vodovodnoj, elektro i telefonskoj mreži. Redovno se vrši distribucija lijekova, hrane, odjeće, higijene i svih drugih neophodnih potrepština ugroženom stanovništvu.

Nakon naredbe Federalnog stožera civilne zaštite, naredbe Županijskog stožera civilne zaštite HNŽ i u skladu s naredbom Gradskog stožera civilne zaštite Grada Konjica do 03:43 sati s područja grada Konjica pogođenih prirodnom nesrećom evakuirano 330 osoba.

Ukupno do sada evakuirano je 411 osoba do dana 09.10.2024. godine do 03:31 sati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Općina Jablanica

I danas su od ranih jutarnjih sati specijalistički spasilački timovi nastavili su potragu za stradalima. Nastavljeno je probijanje nanosa na putevima kao i popravke na vodovodnoj, elektro i telefonskoj mreži. Vrši se dostava hrane i lijekova stanovnicima na području općine.

U utorak u 18,11 sati stigla je Naredba o evakuaciji stanovništva s ugroženi područja, realizaciji iste pristupilo se odmah. Tijekom noći evakuirano je stanovništvo:

Sportska dvorana 9 osoba.
Privatni objekt Grabovac 24 osobe.
Starački dom dvije nepokretne osobe.

Ostalo izmješteno stanovništvo smješteno je kod rodbine prijatelja i poznanika.
Putne komunikacije na području općine Jablanica s pojedinim naseljenim mjestima su u prekidu kao i sa susjednim općinama radi se na čišćenju puteva.

Snabdijevanje električnom energijom pojedinih područja općine još su u prekidu. Radi se na otklanjanju kvarova sa snabdjevanjem vodom. Mobilna i fiksna telefonija je na pojedinim mjestima u prekidu.

Vezani članci