BEČ Hrvatu prijeti 12 godina zatvora nakon što je na božićnom domjenku nožem izboo radnog kolegu

Hercegovina.info
Vidi originalni članak

Dana 15. prosinca prethodne godine, molerska tvrtka proslavila je Božićni domjenak u jednoj pivovari u Beču-Landstrasse. Pilo se puno. Poslije jela došle su litre votke. “Samo votka, votka i još votke”, samo se prisjeća 47-godišnjak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Popio sam barem litru” – a poslije toga Hrvatu blijede sjećanja. Istu večer stvari su potpuno eskalirale, a na svu sreću nitko nije preminuo, javlja Kroativ.

Kako su tada izvijestili mediji, Hrvat je zadao devet uboda nožem kolegi u gornji dio tijela i to odmah ispred bečkog restorana. Prethodno je žrtva, 43-godišnjak rekao potpuno pijanom muškarcu: “Hajde, idi kući.” Okrivljeni je tada izvukao nož i snažno ubo žrtvu u trbuh i bok.

Njegov branitelj na zemaljskom sudu u Beču želi uvjeriti porotu da je njegov klijent uistinu miran čovjek i da ni sam ne može objasniti što se dogodilo kobne noće. “Ne može objasniti kako je to mogao učiniti. On je zapravo vrlo miroljubiva osoba. Sretan je što gospodin nije teško ozlijeđen.”

I sam 47-godišnjak volio bi objasniti svoju prirodu predsjedavajućoj sutkinji Nicole Baczak: “Bio sam tamo sa svojim radnim kolegama koje stvarno volim. I mene svi vole. Nikada nije bilo problema.” U prilog svom milosrđu Hrvat je držao crtež Isusa koji je sam napravio.

Prema njegovim riječima, božićni domjenak bio je malo drugačiji – koliko se on sam sjeća. Četvorica kolega su ga napala niotkuda, a on se jednostavno branio. Hematomi na licu bi to trebali dokazati. Ali to nije uvjerilo porotu: Dvanaest godina zatvora za pokušaj ubojstva – presuda nije pravomoćna.

Vezani članci