VITORIA GUIMARAES - ZRINJSKI 3:0 Portugalci furioznim drugim poluvremenom osigurali veliku prednost pred uzvrat u Mostaru

I. Ćubela/Hercegovina.info
Vidi originalni članak

Nogometaši HŠK Zrinjski poraženi su večeras u prvom susretu play-offa Konferencijske lige kod portugalske Vitorije Guimaraes rezultatom 3:0. Sva tri pogotka domaćih vidjeli smo u drugom poluvremenu, a pogađali su: Magas, Borevković i Mendes.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Domaći su večeras od prve minute istrčali u sastavu: Varela, Mendes, Borevković, Fernandes, Costa, Handel, Santos, Tiago Silva, Mangas, Kaio i Oliveira.

Mario Ivanković se pak s druge strane odlučio za momčad u sastavu: Marić, Memija, Barišić, Šunjić, Tičinović, Posavec, Ivančić, Savić, Ćuže, Malekinušić i Mulahusejnović.

Prvi su na susretu zaprijetili domaći u 4. minuti. Nakon slobodnog udarca Silve, blokirao je Mulahusejnović. 

U 25. minuti požutio je Igor Savić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tri minute kasnije pokušao je za domaće i hrvatski nogometaš Toni Borevković, no Marić je bio siguran.

Šest minuta kasnije lopta je u lice pogodila Posaveca koji je nakon toga morao napustiti igru, a zamijenio ga je Tomislav Kiš.

Dobar napad Zrinjskog vidjeli smo u završnici prvog djela. 

U 45. minuti, kada je ubacio Tičinović, a Borevković u posljednji trenutak izbija ispred Mulahusejnovića.

Tek što je krenulo drugo poluvrijeme Vitorija je povela. Ubacio je Tiago Silva, a na drugoj vratnici loptu je u mrežu pospremio Mangas.

Samo pet minuta kasnije već je 2:0. Ponovno je asistent Tiago Silva koji je ovaj put ubacio iz kornera, a Borevković je glavom poslao loptu u mrežu.

Pokušao je i sam Tiago Silva u 55. minuti, no Marić to sigurno hvata. Minutu kasnije pokušao je Barišić na drugoj strani nakon kornera, no njegov udarac glavom odlazi preko grede domaćih.

U 63. minuti sjajno je iz voleja potegnuo Tomislav Kiš, no brani to dobro vratar domaćih Varela. Pucao je u 71. minuti glavom nakon kornera i Ćuže, ali i njegov udarac odlazi iznad vrata.

Domaći su došli do trećeg pogotka u 88. minuti. Pogriješio je Barišić, a Mendes iz neposredne blizine svladao Marića.

Pokušao je do kraja utakmice Mario Ivanković s Topićem i Prskalom u napadu kako bi došao do pogotka, no rezultat se nije mijenjao, te će Zrinjski imati težak zadatak u uzvratu u Mostaru za osam dana.

Vezani članci