VELEŽ IGRA U SRIJEDU Karte u prodaji, osiguran prijenos, predstavljen protivnik iz Andore

Hercegovina.info
Vidi originalni članak

Velež će u srijedu (10. srpnja) od 20:00 sati na stadionu Grbavica igrati prvi susret prvog pretkola kvalifikacija za Konferencijsku ligu protiv andorskog kluba Inter Club d'Escaldes

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Utakmica će biti u izravnom TV prijenosu i to na kanalu Arena Sport 1 Premium.

Inače, Velež je prije nekoliko dana objavio i cijene ulaznica za ovaj dvoboj. Karta za sjevernu tribinu košta 20 KM, za istočnu 25 KM, a za zapadnu 30 KM. Južna tribina neće biti u funkciji.

Prodaja ulaznica za članove kluba bila je u četvrtak i petak, a iz Veleža su istakli da su karte dostupne u slobodnoj prodaji.

Uzvratna utakmica igrat će se 18. srpnja u Andori od 18:00 sati.

Pobjednik dvomeča će u drugom pretkolu za protivnika imati grčki AEK.

Tekst se nastavlja ispod oglasa


Prvi protivnik Rođenim na europskoj sceni Inter Club d’Escaldes osnovan je 1991. godine, a natječe se u Primera Division, najjačem rangu prvenstva Andore.

Ova momčad u svojim vitrinama ima tri titule prvaka države koje su osvojili uzastopno u sezonama 2019/20, 2020/21, 2021/22, dva puta su bili pobjednici Kupa, dok su četiri puta osvojili trofej Superkupa Andore.

Prema dostupnim informacijama na renomiranoj stranici koja prati nogometaše širom svijeta, Transfermarkt, tržišna vrijednost ekipe procjenjuje se na 3.8 milijuna Eura što je za nepuna 2 milijuna eura manje od trenutne tržišne vrijednosti igračkog kadra FK Velež.

U svom timu imaju dva reprezentativca, Jesus Rubio je reprezentativac Andore, a Joanet Lopez nosi dres Ekvatorijalne Gvineje.

Prošle sezone su bili viceprvaci Andore sa 3 boda zaostatka za prvakom Santa Colomom.

Posljednje četiri sezone redovni su sudionici europskih natjecanja. Najviše uspjeha imali su prošle sezone u pretkolu UEFA Europa Konferencijske lige. Ukupnim rezultatom 3:2 eliminirali su ekipu Vikingura sa Farskih Otoka dok su u drugom kolu poraženi od škotskog Hiberniana ukupnim rezultatom 3-7.

Inter Club d’Escaldes igra na terenu sa umjetnom travom, što predstavlja dodatnu otežavajuću okolnost za većinu protivnika.

Glavni trener je tridesetosmogodišnji Španjolac Otger Canals, koji klub vodi od listopada 2022. godine. Prethodno je u istom klubu obavljao dužnost sportskog direktora dvije godine.


Vezani članci