UNATOČ REPREZENTATIVNOJ STANCI Borac i Velež sutra igraju susret Premijer lige BiH

Hercegovina.info
Vidi originalni članak

Iako je u tijeku reprezentativna stanka i utakmice reprezentacije Bosne i Hercegovine u okviru Lige nacija, Premijer liga BiH ograt će se i ovog vikenda. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naime, zaostali susret prvog kola odigrat će Borac i Velež.

Velež očekuje teško gostovanje, a svjestan je toga i šef stručnog stožera Rođenih Irfan Buz koji je u najavi ove utakmice istaknuo:

"Imali smo dovoljno vremena za pripremu ove utakmice, radili smo dosta dobro, zadovoljan sam, momci daju sve od sebe na treninzima. Sigurno je da neće biti nimalo lako, Borac je jaka momčad, prošle godine su bili prvaci, ove godine igraju u Europi i gledao sam njihove utakmice. Ali želim također naglasiti da i mi imamo plan kako odigrati dobru utakmicu, moramo biti taktički jako disciplinirani, napravili smo analizu i mislim da će biti prostora i za nas da prema naprijed nešto napravimo. Sutra neće biti Hadžikića i Šikala, koji su važni igrači za našu momčad, ali imamo dovoljno igrača na raspolaganju i vjerujem u svoje igrače", rekao je Buz.

Loša tradicija Veleža u Banjoj Luci

Nogometaši Veleža ovaj susret dočekuju na devetom mjestu s isto toliko osvojenih bodova. 

S druge strane, banjalučki Borac zauzima peto mjesto s trinaest osvojenih bodova te omjerom od četiri pobjede, jednog remija i jednog poraza.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Velež ima nešto lošiju tradiciju kada su u pitanju utakmice u Banjoj Luci. U posljednjih 17 utakmica ostvarili su samo 4 remija. Posljednji put su ostali neporaženi bilo je u rujnu 2022. godine, kada je utakmica završena bez golova.

Oslabljene obje momčadi

Zbog reprezentativne stanke koja je u tijeku, obje momčadi bit će oslabljene zbog svojih reprezentativaca.

Kod Veleža će nedostajat prvi vratar Hadžikić te vezni igrač Šikalo, dok će i domaćoj momčadi nedostajati određeni broj igrača koji su pozvani u nacionalne selekcije.

Odgođena utakmica prvog kola između domaće momčadi Borca i Veleža na rasporedu je sutra u 18 sati u na Gradskom stadionu u Banjoj Luci.

Vezani članci