UEFA ŽESTOKO KAZNILA RIJEKU Kazna uključuje veliki financijski udar i zabrane

Hercegovina.info
Vidi originalni članak

Europska nogometna organizacija (UEFA) žestoko je kaznila hrvatskog prvoligaša Rijeku nakon što su riječki navijači divljali na gostovanju u Ljubljani protiv Olimpije, u uzvratnom susretu play-offa Konferencijske lige.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Rijeka je ispala nakon 1:1 u prvoj utakmici i teškog poraza 5:0 na gostovanju u Ljubljani. Zbog nereda na tom susretu, Rijeka će morati platiti 100.000 eura, a navijačima hrvatskog kluba zabranjeno je putovati na iduća tri europska gostovanja. Također, Rijeka mora kontaktirati Olimpiju kako bi nadoknadila financijsku štetu koju su uzrokovali riječki huligani.

Utakmica u Ljubljani bila je prekinuta na više od 30 minuta zbog divljanja riječkih navijača. Baklje su bačene na teren, ali i na susjednu tribinu. Navijači Rijeke uzrokovali su veliku materijalnu štetu na dijelu stadiona gdje su bili smješteni, a uz to su se fizički sukobili sa slovenskom policijom.

UEFA je opisala kako je Rijeka kažnjena zbog "baklji, bacanja predmeta, nereda i uništavanja infrastrukture od strane njenih navijača", prenosi Hina.

Vezani članci