TURSKI STRUČNJAK Velež imenovao novog trenera

Hercegovina.info
Vidi originalni članak

FK Velež imenovao je danas novog trenera. Kako je objavio mostarski klub, potpisan je ugovor s poznatim turskim trenerom Irfanom Buzom. Ovaj iskusni nogometni stručnjak preuzet će ulogu šefa stručnog stužera Rođenih u nadolazećem razdoblju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Irfan Buz rođen je 15. travnja 1967. godine u Istanbulu. S četiri godine preselio je u Njemačku, gdje je započeo svoju nogometnu karijeru. Nakon stjecanja značajnog igračkog iskustva u Njemačkoj, svoju karijeru nastavlja u Turskoj, igrajući za nekoliko klubova iz tadašnje Superlige.

Nakon završetka igračke karijere, Buz se posvetio trenerskom poslu, završivši prestižnu njemačku Hennef Sport Akademiju. Ubrzo nakon toga, postao je trener u omladinskim kategorijama njemačke reprezentacije. Nakon uspješnih osam godina s „Elf-om“, 2009. godine preuzima ulogu glavnog trenera u SpVg Otpe, gdje je vodio klub četiri godine. Godine 2013. prešao je u FC Iserlohn kao glavni trener. Njegov trenerski potencijal prepoznao je legendarni njemački trener Christoph Daum, koji mu je ponudio mjesto pomoćnog trenera u turskom Bursasporu.

Nakon Daumove ostavke, Buz preuzima kormilo Bursaspora i s njima osigurava osmo mjesto u turskom prvenstvu. Osim Bursaspora, vodio je i Gencerbirligi, Osmanlispor, Kasimpasu i druge turske klubove.

Sezona 2016/17 bila je prekretnica u njegovoj trenerskoj karijeri. Predvodeći turskog drugoligaša Yeni Malatyaspor, s ekipom s najmanjim proračunom u drugom rangu turskog nogometa, osvojio je naslov prvaka i osigurao plasman u Super ligu Turske. Te godine proglašen je najboljim trenerom turske lige.

Kao posvećen i vrijedan nogometni stručnjak, Irfan Buz u posljednjim godinama razvio je sedam nogometaša koji danas uspješno nastupaju za nacionalnu selekciju Turske.

Vezani članci