ŠTO BJELICA MOŽE NAKON BAYERNA? Dinamo se nada iskupljenju protiv Francuza, a ovo su iznenađenja koja sprema

Hercegovina.info
Vidi originalni članak

Još se sjećamo dana kad smo saznali s kojim klubovima će Dinamo igrati u Ligi prvaka kad je u eter gurnut ždrijeb. Realno, odmah smo prekrižili utakmicu s Bayernom, bilo je iluzorno očekivati da će Modri doći do bilo kakvog ostvarenja u Allianz Areni. Bili smo, jasno, u pravu, ali nismo mogli niti zamisliti da će baš inkasirati devet komada, pišu Sportske novosti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kad smo zaključili da slijedi poraz u Münchenu, počeli smo se baviti mišlju koliko bi bodova trebalo da Modri ostanu u najelitnijem klupskom nogometnom natjecanju na svijetu, da im ona utakmica s Arsenalom u Londonu krajem siječnja 2025. godine ne bude posljednja. U optimističkom raspoloženju smo, izuzevši Bayern, zaključili da nakon Allianz Arene slijede tri uzastopne utakmice u kojima bi Modri mogli skupiti bodove. To su bile utakmice s Monacom u Maksimiru, te s RB Salzburgom i Slovanom iz Bratislave na gostovanjima. Nekako smo dojma da bi baš ta tri ogleda mogla ispisati Dinamovu sudbinu u Ligi prvaka. Da, još smo ciljali i na moguće bodove protiv Celtica u prosincu, u Maksimiru. Malo nam je entuzijazam splasnuo nakon “duge devetke” u Münchenu, ali, dobro, vidjet ćemo kako će se Modri predstaviti u srijedu protiv Monaca koji je definitivno favorit s obzirom na vrijednost svog rostera i trenutačnu formu.

Problem sa stoperima

Ali Bjelica je najavio, a tako misli i plava svlačionica, da to što su Francuzi favoriti, ne treba značiti ništa, nada da bi Dinamo mogao uspjeti u premijeri Lige prvaka na Maksimiru definitivno živi. Većinu navijača plavog kluba jako zanima s kakvim će se sastavom Bjelica suprotstaviti Monacu? Znamo da neće biti stopera Mmaeea, a također, iako se u plavom domu svi upiru da ga osposobe, upitan je i nastup Theophilea. Tako da se zapravo najveći problemi otvaraju na stoperskim pozicijama.

Koliko pamtimo Bjelicu iz prvog mandata, nije od onih koji će riskirati s rovitim igračima, želi da mu igraju sto posto zdravi. Tako da Theophile sigurno neće na teren ako ne bude skroz zdrav i sposoban odgovoriti zahtjevima koje trener od njega traži. U tom je slučaju sasvim izgledno da stoperu budu isti kao oni protiv Lokomotive, francusko-španjolska kombinacija Bernauer-Torrente.

Jasno, na stoperskim pozicijama mogu igrati i Ristovski i Pierre-Gabriel, to su i igrali kod Jakirovića u nekim utakmicama. No i ovdje se sjećamo Bjelice iz prvog uspješnog mandata, nije sklon takvim eksperimentima, on voli da mu dečki igraju one pozicije koje su im prirodne, odnosno da bek bude bek, a stoper - stoper!

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kapetanova energija

Na svojoj premijeri protiv Lokosa, stari/novi trener je na lijevom krilu zaigrao s Arberom Hoxhom, kojeg je pretpostavio Marku Pjaci. Za neke je to možda bilo i malo iznenađenje. Bit će zanimljivo vidjeti hoće li isto napraviti i protiv Monaca. Na desnom krilu se pak odlučio za Cordobu, makar su mnogi očekivali Špikića. Očito je Bjelica na bokovima htio imati dva “špriha”, brza igrača. Možda je Hoxhu i Cordobu pripremao baš za Monaco, jer obojica su u stanju pobjeći, brzinom napraviti višak, dobri su po oduzetoj lopti u tranziciji.

Isto tako će biti zanimljivo vidjeti hoće li od prve minute protiv Francuza zaigrati kapetan Arijan Ademi koji je bio korektan, čak bismo rekli podosta dobar protiv gradskog suparnika, ne samo zbog toga što je zabio pogodak. Igrao je Aki kao u najboljim danima. Za filozofiju igre Bjelice, baš je Ademi veznjak koji bi mu trebao odgovarati, jer su ubacuje u napad između protivničkih linija. Tako je uostalom i zabio pogodak... Konačno, kad je Ademi na terenu, momčad Dinama djeluje stabilnije, a kapetan svojom nazočnošću uvijek donosi i dodatnu energiju. Međutim, s druge strane posve se od bolesti koja ga je uhvatila prije utakmice u Allianz Areni oporavio hrvatski reprezentativac Petar Sučić. Ademi ili Sučić, iskustvo ili mladost? Sve ćemo vidjeti u srijedu.

Vezani članci